RAZVESELILA FANOVE

Bijonse objavila datume svjetske turneje u 2023. godini

Globalna turneja obuhvata čak 41 koncert te započinje Evropi, tačnije u Štokholmu

Oduševila fanove najavom turneje. Instagram

E. A.

2.2.2023

Fanovi diljem svijeta jučer su s oduševljenjem dočekali vijest legendarne pop ikone Bijenose (Beyonce) koja je na svom službenom Instagram profilu potvrdila da će njezina dugoočekivana "Renaissance" svjetska turneja službeno započeti ove godine.

Globalna turneja obuhvata čak 41 koncert te započinje u Evropi, tačnije u Štokholmu - 10. maj 2023. godine.

Bijonse je prošle sedmice prvi put nakon četiri godine održala koncert u luksuznom resortu u Dubaiju, kojim je očigledno nagovijestila spektakl koji možemo očekivati od najavljene turneje, za koju se u svijetu pop glazbe već sada predviđa da će biti najbolja turneja njezine karijere. 

Turneja "Renaissance" započinje za nešto više od tri mjeseca te predstavlja njezin prvi niz koncerata od davne "On the Run" turneje iz 2018. godine koju je odradila zajedno sa suprugom Džej Zijem (Jay-Z-jem), a što ujedno znači kako će "Renaissance" biti njezina prva solo turneja nakon dugo vremena. 

Pjesma Renaissance prošle je godine zauzela 1. mjesto na Billboardovoj ljestvici, a album je zabilježio čak devet nominacija za Grammy, najviše od bilo kojeg drugog kandidata na ovogodišnjoj ceremoniji.

Bijonse je odlučila zaobići države Balkana, ali mnoge je razveselila vijest da je čak 15 koncerata predviđeno za veće evropske gradove, uključujući Pariz, Amsterdam, Frankfurt, Hamburg, Cologne, Marseille, Varšavu, Brisel i London.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.