MUZIČKI SPEKTAKL

Nikolas Rejes: Želim se pokloniti publici u Sarajevu

Njihova zvanična turneja započinje tek 15. maja

Nikolas Rejes. Društvene mreže

N. A.

13.3.2023

Gipsy Kingsi će ovog vikenda održati dugo očekivani i jedinstveni muzički spektakl u regiji, na isključivo insistiranje Nikolas Rejes (Nicholas Reyesa) i to mimo dogovorene turneje. Nikolas Rejes dobro poznaje historiju Sarajeva kao i Bosne i Hercegovine, a iako su zvanični Kingsi nastupali i ranije u Sarajevu, nisu dolazili nikada u punom sastavu i sa vodećim frontmenom.

- Sarajevo sam odabrao lično mimo turneje, i želim se pokloniti toj publici. Poznajem historiju Sarajeva ali i Bosne i Hercegovine, i jedva čekam da u kartu svojih turneja konačno upišem i Sarajevo - poručio je Rejes.

Sarajevski koncert će također biti specifičan i po set listi, jer obzirom da nije u sastavnom dijelu turneje koja će biti izvedena po već pripremljenom repertoaru, domaća publika će imati priliku da posluša presjek njihovih najvećih hitova iz cjelokupne karijere. 

Nikolas Rejes. Društvene mreže

Njihova zvanična turneja započinje tek 15. maja, nastupom u čuvenom Royal Albert Hallu u Londonu, a nakon toga na red dolaze nastupi po Njemačkoj, Španiji i Sjedinjenim američkim državama. Nikolas Rejes sa Gipsy Kingsima nastupa preko trideset godina, i važi za jednog od najboljih izvođača world/flamenco zvuka svih vremena.

Preostale ulaznice za koncert su dostupne putem web platforme www.kupikartu.ba, kao i na njihovim prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.