NA TURNEJI

Tejlor Svift potezom na koncertu šokirala fanove: "Ne vjerujem da je to uradila"

Duži videosnimak objavljen je i na TikToku i za kratko vrijeme prikupio je više od 15,6 miliona pregleda

Instagram

N. A.

21.3.2023

Tejlor Svift (Taylor Swift) oduševila je fanove na svoja prva dva koncerta na dugo iščekivanoj turneji "The Eras", ali jednim je potezom iznenadila obožavatelje. Pjevačica je tokom nastupa skočila s bine i zaplivala ispod nje, a snimke toga trenutka su postale hit.

"Ovo je najluđa stvar koju sam ikada vidjela", "Zašto je plivala, je li ona dobro?", "Definitivno najbolji trenutak na koncertu", "Još ne mogu vjerovati da je Tejlor to uradila", samo su neke od reakcija na Twitteru.

Duži videosnimak objavljen je i na TikToku i za kratko vrijeme prikupio je više od 15,6 miliona pregleda.

"Ona je baš odlučila da se iskupi za cijelu onu dramu s ulaznicama", "Ne mogu vjerovati da je toliko dugo mogla zadržati dah", "U šta je ona skočila?" samo su neki od komentara korisnika.

Inače, Tejlor je na koncertu u petak izvela 44 pjesme, nove i starije, a na "Arizona's State Farm" stadionu okupilo se gotovo 80.000 obožavatelja. Američki grad je preimenovan zbog ovoga koncerta. Turneja Tejlor Svift oborila je rekord po broju prodanih ulaznica za koncerte nekog umjetnika u jednom danu. Prodato ih je čak 2,4 miliona.

Pjevačica je zadnji put bila na turneji prije pet godina, a za to vrijeme izdala je četiri albuma, među kojima i Gremijem  nagrađeni "Folklore". Osim toga, samo dan prije početka turneje Svift je izbacila četiri nove pjesme.

@awkwatree The most impressive moment from @taylorswift ‘s #theerastour ♬ original sound - Awkwatree

Uprkos velikoj zainteresiranosti i pohvalama obožavatelja, turneja Tejlor Svift nije prošla bez skandala. Početkom decembra prošle godine obožavatelji pjevačice su podnijeli tužbu protiv "Ticketmastera", američke firme za prodaju i distribuciju ulaznica.

Optužili su "Ticketmaster" za "prevaru, namještanje cijena i kršenje antimonopolskog prava". Tužba je također optužila "Ticketmaster" za "namjernu prevaru" koja je omogućila preprodavačima i botovima da ugrabe većinu ulaznica za turneju "The Eras".

Tejlor Svift ispričala se ranije fanovima, rekavši da joj je mučno gledati kako se obožavatelji muče osigurati si ulaznice za njenu turneju u SAD preko platforme "Ticketmaster", za koju su se karte prodavale i po 33.000 eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.