ČITAJTE SUTRA U "AVAZU"

Megazvijezda Brus Dikinson otkrio: Kako je boravak u Sarajevu promijenio moj život

Naša ekipa susrela se s frontmenom "Iron Maidena" noć prije spektakla u dvorani "Skenderija"

Avaz

Nerma Ajnadžić

21.3.2023

Dug je put do Sarajeva. Ali, znate šta, putevi su mnogo bolji sada nego što ih se ja sjećam. Jer, kada sam dolazio u grad te 1994. išao sam preko Igmana i spavao u zadnjem dijelu kamiona. Tako da, putevi su mnogo bolji sada.

Ovo je u ekskluzivnom intervjuu za „Dnevni avaz“ rekao legendarni Brus Dikinson (Bruce Dickinson), frontmen „Iron Maidena“ i čovjek koji je u jeku agresije na BiH i opsade glavnog grada, došao u Sarajevo i svirao koncert sa svojim bendom „Skunkworks“.

Ekipa „Avaza“ susrela se s Dikinsonom noć prije spektakla „Jon Lord‘s Concerto for Group and Orchestra“, koji počinje u 20 sati u dvorani "Skenderija", i u kojem je upravo on glavna zvijezda.

- Super je što sam ovdje, zadovoljstvo je vratiti se - rekao nam je odlično raspoloženi Brus dok smo sjedili u galeriji hotela „Evropa“.

Avaz

U ekskluzivnom razgovoru za „Avaz“ prisjetio se svog dolaska i emocija nakon što je 1994. godine boravio u glavnom gradu BiH, načinu na koji je ta posjeta promijenila njegov život, te očekivanjima od koncerta i sarajevske publike uoči spektakla u „Skenderiji“.

Kompletan ekskluzivni intervju sa megazvijezdom Brusom Dikinsonom možete pročitati u sutrašnjem „Dnevnom avazu“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.