ČETVRTO ROČIŠTE

Severina opet na sudu: Sutkinja Lucija Lasić traži 3.000 eura odštete

Postupak se vodi iza zatvorenih vrata.

Severina - Avaz
Severina - Avaz
Severina - Avaz
Severina odmara na Tajlandu - Avaz
Severina - Avaz
+2
L. S. R.

20.5.2024

Pjevačica Severina Vučković (52) je u ponedjeljak malo prije 12 sati stigla na četvrto ročište, koje je bilo odgođeno u februaru, na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu zbog tužbe koju je protiv nje podignula sutkinja Lucija Lasić.

Sutkinja je tuži zbog povrede prava osobnosti, a od pjevačice traži malo manje od 3.000 eura odštete.

Pjevačica je stigla u pratnji advokatice Jasminke Biloš i dvoje prijatelja, PR-ovca Davora Grgina i menadžera Tomislava Petrovića, koji su, kako doznajemo, bili svjedoci na današnjem ročištu.



Postupak se vodi iza zatvorenih vrata.

- Splitska sutkinja tužila je Severinu u februaru 2020. zbog povrede prava osobnosti i tražila naknadu štete u iznosu malo manjem od 3.000 eura. Severina je, naime, u oktobru 2019. na presici povodom početka regionalne turneje Magic Tour izjavila:

"Ne znam zašto se čudim što se ovo događa i svom sustavnom psihičkom silovanju od strane oca i institucija kad u ovoj zemlji niti žene niti djevojčice nemaju sudsku zaštitu i podršku za fizičko silovanje. Slično silovanje sam i sama prošla na Županijskom sudu u Splitu, i to u sudskom postupku pokušaja oduzimanja djeteta kod sutkinje Lucije Lasić".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.