NA AERODROMU

Odluka koja je uručena Feđi Štukanu: Evo zbog čega je naš glumac priveden u Beogradu

Štukanu nije dozvoljeno da uđe u Srbiju, a tom prilikom mu je uručena odluka o odbijanju ulaska u tu zemlju

Štukan: Zadržan na aerodromu. Facebook / Nova.rs

E. Ć. / Nova.rs

23.6.2024

Bh. glumac i književnik Feđa Štuken priveden je danas na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

Štukanu nije dozvoljeno da uđe u Srbiju, a tom prilikom mu je uručena odluka o odbijanju ulaska u tu zemlju.

Kao razlog zabrane ulaska Feđi Štukanu u Srbiju navedeno da je to zbog "negativne procjene bezbjednosnog rizika“, navodi se u dokumentu u koji je uvid imala Nova.rs.

- Utvrđeno je da u vezi sa ulaskom i boravkom stranaca na teritoriji Republike Srbije postoji negativna procjena bezbjednosnog rizika (član 15, stav (1) tačka 8 Zakona o strancima) - navodi se kao razlog odbijanja ulaska u Srbiju.

Dokument u koji je uvid imala Nova.rs. Nova.rs

U dokumentu se navodi da je Feđa Štukan zadržan u 17:40 na aerodromu "Nikola Tesla“ nakon što je došao letom iz Sarajeva.

Inače, Štukan je večeras trebalo da se pojavi na festivalu Krokodil, ali će se on večeras uključiti u festivalski program onlajn sa aerodroma gdje je zadržan.

Organizatori su naveli da je Štukanu oduzet pasoš i da je odveden u detenciju, a kako je rekao jedan od advokata Štukana za Nova.rs glumac će sutra biti deportovan za Sarajevo.

- Odveli su me iz reda nakon pasoške kontrole, našli nešto u kompjuteru. Čekam da mi jave o čemu se radi. Iskreno nemam pojma šta se dešava.. Javim čim saznam - rekao je Štukan.

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.