NA PRAGU SJAJNOG TRANSFERA

U ponedjeljak je postigao gol sa centra, a sada ga želi Mančester junajted

"Crveni đavoli" traže pojačanja do isteka prijelaznog roka

Junajted je sezonu otvorio porazom. Twitter

E. Ć.

10.8.2022

Mančester junajted je priredio novo razočarenje navijačima pošto je u 1. kolu Premijer lige izgubio na svom terenu od Brajtona rezultatom 1:2. 

Razočarenja po one najvjernije navijače "Crvenih đavola" nastavili su se i u danima nakon utakmice. Naime, Junajted očajnički traži pojačanja, a pristalice kluba sa Old Traforda negodovale su nakon vijesti da bi u njihov tim mogli stići Adrijen Rabio (Rabiot) i Marko Arnautović.

Arnautović je u međuvremenu ispao iz priče, a sada se pojavilo novo ime koje se povezuje s Junajtedom. Radi se o senegalskom reprezentativcu i fudbaleru Votforda Ismaili Saru (Sarr). 

Senegalac je u ponedjeljak došao u centar pažnje kada je u remiju svog Votforda sa WBA (1:1) postigao gol sa polovine igrališta. Igrao se 12. minut meča na Havtornsu, kada je Sar kaznio neopreznost domaćeg golmana i pogodio za vodstvo svog tima.


Inače, Sar je u Votford stigao 2019. godine iz Rena. Prethodno je igrao za Mec, a zanimljivo da se 2017. godine povezivao sa Barcelonom, ali se on tada odlučio za Ren.

Za reprezentaciju Senegala je odigrao 47 utakmica i postigao je deset golova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.