NEVJEROVATNO

Habib se oglasio na Instagramu i šokirao svijet: Ova objava dokazuje o kakvom se velikanu radi

Habib je "uspavao" protivnika u drugoj rundi i došao je do nove pobjede, a potom je objavio da je to bila posljednja borba u njegovoj karijeri

Habib Nurmagomedov. Ilustracija

D. H.

27.10.2020

Habib Nurmagomedov (Khabib Nurmagomedov) je ponovo ostavio sve bez teksta nakon što je pobijedio Džastina Gejčija (Justin Gaethje). 

Habib je "uspavao" protivnika u drugoj rundi i došao je do nove pobjede, a potom je objavio da je to bila posljednja borba u njegovoj karijeri.

Dagestanac u penziju ide sa omjerom 29-0, te je odlučio da se povuče nakon iznenadne smrti njegovog oca. Majci je dao obećanje da je to njegova posljednja borba i sigurno je da svoju riječ neće pogaziti.

Nakon meča šef UFC-a Dana Vajta (White) je sve šokirao kada je saopćio da se Habib borio sa slomljenim stopalom. Bilo je onih koji su mislili da to nije istina, ali sada je i sam Dagestanac potvrdio da je zaista bio povrijeđen.

Naime, on je dvije sedmice prije meča slomio stopalo i prst na nozi, a to je uslikao kako bi mogao objaviti nakon borbe. Khabib to nije htio da spominje prije okršaja i da se eventualno "vadi" na povredu.



Objava Habiba Nurmagomedova. Instagram

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.