KVALIFIKACIJE ZA EP

"Zmajevi" danas putuju u Rigu

Veoma sam sretan da ćemo se opet okupiti i nastaviti sa kvalitetnim radom i uzajamno širiti našu pozitivnu energiju, rekao je selektor naše reprezentacije Bosnić

Dio muške košarkaške reprezentacije BiH. KSBiH

Piše: G. Šumar

15.2.2021

Dio muške košarkaške reprezentacije otputovao je sinoć u Beograd, odakle će danas krenuti put Rige, gdje će se okupiti sa ostalim članovima reprezentacije. Podsjetimo našu selekciju očekuju posljednje dvije kvalifikacione utakmice sa Grčkom (20. februar) i Bugarskom (22. februar).


Šansa za dokazivanje

- Veoma sam sretan da ćemo se opet okupiti i nastaviti sa kvalitetnim radom i uzajamno širiti našu pozitivnu energiju, rekao je selektor naše reprezentacije Vedran Bosnić i dodao:

- Imamo taj luksuz da smo se već uspjeli kvalifikovati za EP, što nam omogućava da pružimo priliku i odgovornosti igračima koji to nisu imali priliku u prva dva prozora. Nažalost, u Rigi nećemo moći računati na našeg kapitena Miralema Halilovića koji je operisao vilicu - želimo mu brzi oporavak i povratak u reprezentaciju. Milošević i Atić su dobili poštedu u ovom prozoru zbog iscrpljenosti i povreda, na tim pozicijama želimo dati više prostora nekim drugim igračima. Musa kao igrač Efesa i Euroleague nije dobio zeleno svjetlo svog kluba za ovaj prozor što je i očekivano s obzirom na situaciju odnosa između FIBE i Euroleague.

.

Spisak igrača

Spisak igrača za završni prozor kvalifikacija za Eurobasket koje će naša reprezentacija odigrati u Rigi (Latvija): Džon Roberson (John Roberson - Estudiantes, Španija), Sani Čampara (Split, Hrvatska), Muhamed Pašalić (Bosna Royal, BiH), Karlo Matković (Mega Soccerbet, Srbija), Amar Alibegović (Virtus Bologna, Italija), Aleksandar Lazić (Mornar, Crna Gora), Adin Vrabac (Krka, Slovenija), Emir Sulejmanović (Tenerife, Španija), Tihomir Vranješ (Zrinjski, BiH), Haris Delalić (Čelik, BiH), Kenan Kamenjaš (Spars, BiH), Amar Gegić (Spars, BiH), Ajdin Penava (Mons, Belgija), Darko Talić (Igokea, BiH), Jure Zubac (Široki, BiH), Ismet Sejfić (Sutjeska, Crna Gora), i Nedim Buza (Spars, BiH)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.