KOŠARKAŠ LA LEJKERSA

Lebron krajem prvog poluvremena misteriozno pao: U drugom postigao samo dva poena

Lebron Džejms je postigao 23 poena u utakmici protiv Golden Stejta, od čega 21 u prvom poluvremenu

Džejms: Misteriozno pao. Screenshot/Twitter

N. H.

5.5.2023

Branioci naslova prvaka NBA lige Golden Stejt Voriorsi su uvjerljivo pobijedili Los Anđeles Lejkerse 127:100 i izjednačili polufinalnu seriju Zapadne konferencije na 1:1.

Lebron Džejms (James) je za goste postigao 23 poena, od čega je 21 došao u prvom poluvremenu. Sve se promijenilo nakon misterioznog pada u posljednjim sekundama prvog poluvremena.

Voriorsi su pokušali pogoditi dodavanjem preko cijelog terena, koji je presjekao Rui Hačimura (Hachimura), a Lebron ju je u posljednji trenutak izbio da ne dođe do košarkaša protivničke ekipe.

Lopta je pogodila Hačimuru u glavu, a Džejms je pao na leđa. Nelogičan događaj je zbunio društvene mreže čiji su korisnici dali svoje viđenje situacije. 

Najraširenija teza je da Džejms flopanje, odnosno glumljenje prekršaja, prenio na novu razinu, dok oko njega i nije bilo protivničkih igrača. Ipak, čini se da mu je lijeva noga proklizala, a onda je izbjegao kompenziranje desnom, kako ne bi riskirao povredu, te da se jednostavno prepustio mekanom slijetanju na leđa.

Ostatak utakmice je odigrao veoma slabo, a ostaje pitanje da li je ova povreda zaista imala utjecaj na partiju ili je samo odigrao loše. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.