LIDER MAJAMIJA

Džimi Batler nakon pobjede: Nije nas briga šta mislite o nama

Batler je u pobjedi svoje ekipe postigao 35 poena, a kaže da je oduvijek vjerovao u svoj tim

Batler: Iskren nakon pobjede. Screenshot/Twitter

N. H.

18.5.2023

Bek Majami hita Džimi Batler (Jimmy Butler) kaže da je oduvijek vjerovao u svoj tim, koji je pobijedio Seltikse na gostovanju u Bostonu (116:123) u prvoj utakmici finala Istočne konferencije.

- Naravno da sam vjerovao, da smo mi vjerovali. Najbolje u vezi s tim jeste što nas i dalje nije briga šta vi svi mislite, da budem iskren. Nije nas briga da li ćete prognozirati našu pobjedu. Znamo kakve momke imamo u svlačionici, a trener nam usađuje samopouzdanje, usađuje vjeru svakome od nas – kazao je Batler i dodao:

- Naš krug je mali, ali unutar njega ima mnogo ljubavi, konstantno jedni druge hrabrimo. Igramo košarku na pravi nači, znajući da imamo šanse – dodao je Batler. 

Kao i tokom cijelog plej-ofa, blistao je Batler sa 35 poena, pet skokova, sedam asistencija i šest ukradenih lopti. Bila je to Batlerova peta utakmica s 30 i više poena u ovogodišnjem izdanju plej-ofa.

- Igram na nevjerovatnom nivou zato što su mi saigrači to omogućili. Ne stavljaju mi granice – vjeruju mi s loptom, vjeruju mi u odbrani. To je ono što svaki igrač želi – kazao je Batler, čiji tim je i serije s Baksima i Niksima počinjao pobjedama na gostujućem terenu. 

Druga utakmica se također igra u Bostonu, u petak na subotu od 2:30 po srednjoevropskom vremenu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.