KAO DA SU PJEŠKE IŠLI

"Zmajevi" stigli u Poljsku, Nurkić objavio koliko je let trajao, pa poručio: "Bujrum"

Naši najbolji košarkaši nisu išli direktnim letom, nego su presjedali, a to je potrajalo...

Košarkaši uoči leta za Poljsku. KS BiH

E. Ć.

11.8.2023

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine stigla je u poljske Glivice gdje će igrati pretkvalifikacijski turnir za Olimpijske igre 2024. godine u Parizu.

"Zmajevi" su od Sarajeva do poljskog grada putovali čak 12 sati. Bh. ekspedicija je jutros u pet sat krenula put Poljske, ali ne direktnim letom. 

Presjedanjima su došli na kraju u Glivice, a put je trajao čak 12 sati čime se Jusuf Nurkić "pohvalio" na društvenim mrežama.

- Sarajevo 5:00h - Gliwice 17:00h. Bujrum - napisao je Jusuf Nurkić i još jednom skrenuo pažnju na (ne)uslove naših košarkaša.

Podsjetimo, naši najbolji košarkaši su na jučerašnjoj press konferenciji govorili o lošim uslovima. 

Sakupili smo se svi da pošaljemo sadržajnu poruku. S obzirom da svake godine prolazimo kroz iste probleme... Od uslova moramo krenuti. Imamo velike probleme sa uslovima svake godine, da nemamo para, a nemamo se kome obratiti.

Mi ne možemo osnovne stvari dobiti. Mi moramo razmišljati kako ćemo porodice smjestiti. Nemamo uslove, četvorica spavaju u sobi. Da djecu koju u budućnosti žele nastupati za BiH moramo osigurati normalne uslove. Kod nas je cirkus i odlazit će igrati za druge reprezentacije… - rekao je, između ostalog, Jusuf Nurkić.

Inače, "Zmajevi" su odradili već i prvi trening u Areni Glivice. U istoj dvorani održat će se i utakmice olimpijskih pretkvalifikacija.

- Malo smo umorni od puta, ali bit ćemo spremni za utakmice. Ekipa je izuzetno motivisana, to je naglašeno i na nedavnoj press-konferenciji. 

Uložit ćemo maksimalan trud da se plasiramo u završnicu pretkvalifikacija, a nadam se ostvariti i konačnu pobjedu na turniru u Poljskoj - istakao je Gordan Firić, pomoćnik selektora Adisa Bećiragića.

Sa treninga "Zmajeva". KS BiH

Podsjetimo, Zmajevi prvi meč pretkvalifikacija igraju 13. avgusta protiv Portugala. Dan kasnije odmjerit će snage s domaćinom Poljskom, dok je obračun s Mađarskom zakazan za 16. avgust.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.