NBA

Indijana savladala Njujork, Denver deklasirao Minesotu i vratio se u "život": Garza dobro iskoristio minute

Do posljednje četvrtine se činilo da je Njujork na korak od još jedne pobjede i finala konferencije, no onda se dešava neshvatljiv pad

Nikola Jokić. AP Photo/Abbie Parr

S. S.

11.5.2024

Indijana Pejsersi su na domaćem terenu savladali Njujork Nikse rezultatom 111:106 i tako smanjili na 2-1 u seriji koja se igra na četiri dobijene utakmice.

Do posljednje četvrtine se činilo da je Njujork na korak od još jedne pobjede i finala konferencije, no onda se dešava neshvatljiv pad, pa su u posljednjoj četvrtini postigli svega 16 poena.

Reprezentativac SAD Tajris Halibarton je predvodio Indijanu sa 35 poena i sedam asistencija. Paskal Siakam je ubilježio 26 poena, a dabl-dabl učinak upisao je Majls Tarner sa 21 poenom i 10 skokova.

Donte Divićenco je bio najraspoloženiji kod Niksa sa 35 poena. Branson je ubilježio 26 poena, a interesantan meč je imao i Džoš Hart. Iako je riječ o igraču koji pokriva pozicije bek šutera i krila i koji je visok svega 193 centimetra, on je uspio da uhvati čak 18 skokova.

U drugom meču večeri nije bilo neizvjesnosti. Denver je nakon dva domaća poraza ostvario gostujuću pobjedu protiv Minesote rezultatom 117:90 i tako se vratio "u život".

Nikola Jokić je pružio još jednu dobru partiju i bio je na korak od dabl-dabl učinka. On je ubacio 24 poena, uhvatio devet skokova i podijelio devet asistencija. Džamal Marej je ubilježio isti broj poena.

Kod gostiju se istakao Entoni Edvards sa 19 poena, šest skokova i pet asistencija. Minute je upisao i reprezentativac BiH Luka Garza. On je za šest minuta na terenu ubacio osam poena (2-2 za dva i 4-4 sa linije slobodnih bacanja), a uhvatio je i dva skoka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.