MVP LIGE

Jokić nije mogao da vjeruje šta ga pita novinar: Nisam nikada radio test inteligencije

Jokićev trener Majk Maloun je također bio zadivljen njegovom inteligencijom

Nikola Jokić na konferenciji za novinare. Screenshot

Di. R.

15.5.2024

Denver Nagetsi su sinoć pobjedili Minesotu u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige i sada imaju prednost od 3:2 u seriji. 

Nikola Jokić je igrao sjajno i imao je učinak od 40 poena, 13 asistencija i 7 skokova.

Nakon utakmice je viđena zanimljiva situacija na konferenciji za medije kada je jedan američki novinar postavio neobično pitanje Jokiću. Pitao ga je da li je možda radio test inteligencije. 

- Nisam nikad radio test inteligencije. Smiješno je. Oh, Bože... Nisam genije. Smiješno je - odgovorio je Jokić.Podjsetimo, Jokićev saigrač Aron Gordon (Aaron) je govorio za Jokića kako je genijalac i da treba biti član Mense. To je najveće međunarodno udruženje visokointeligentnih ljudi. Da bi bili njen član vaša inteligencija mora spadati u gornjih dva posto ukupne populacije na svijetu.

Podjsetimo, Jokićev saigrač Aron Gordon (Aaron) je govorio za Jokića kako je genijalac i da treba biti član Mense. To je najveće međunarodno udruženje visokointeligentnih ljudi. Da bi bili njen član vaša inteligencija mora spadati u gornjih dva posto ukupne populacije na svijetu.

Jokićev trener Majk Maloun (Mike Malone) je također bio zadivljen njegovom inteligencijom.

- Njegov IQ je izvan granica. Vjerovatno pripada Mensi, ali on vjerovatno i ne zna šta je Mensa - zaključio je trener Denvera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.