NOGOMET

Šabić: Navijači Zvijezde moraju imati razumijevanja

Avaz Sport

30.3.2018

Zvijezda nakon tri proljetna kola ima sedam osvojenih bodova, dvije pobjede (Igman, Sloga) i remi protiv Metalleghea. Prilika za nove bodove je u subotu na stadionu Banja Ilidža gdje tim trenera Nermina Šabića dočekuje Slaven iz Živinica. Ovu zbog suspenzije (tri žuta kartona) propuštaju Armin Kapetan i Ivan Ivanoski.

- Vraća nam se Himzo Hevešević ali moramo biti oprezni jer imamo još dva igrača kojima prijeti suspenzija. S obzirom da mi nemamo veliki broj igrača u kadru moramo voditi računa o kartonima ali i da nam se ne desi neka povreda, jer još ima dosta da se igra do kraja prvenstva, kaže trener Zvijezde Nermin Šabić.

Pred Zvijezdom je sedam zahtjevnih dana i tri prvenstvene utakmice protiv Slavena, Jedinstva i derbi u Gradačcu protiv Olimpika.

- Idemo iz utakmice u utakmicu. Protiv Slavena smo bez dva igrača i pred nama je veoma aktivna sedmica na svim poljima. Spremali smo se i nadam se da ćemo uspjeti odgovoriti tim zahtjevima, kaže Zvijezdin strateg.

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine po mišljenju fudbalskih znalaca ali i publike u Gradačcu najzaslužniji je za dosadašnje rezultate i trenutno prvo mjesto na prvoligaškoj tabeli. Podršku mu daju članovi Radne grupe na čelu sa Ensarom Novalićem i vjerni navijači "Red Dragonsi".

- Naišao sam na sjajnu atmosferu, na ljude koji vole svoj klub i grad. Očekujem i u nastavku prvenstva da će publika i navijači imati razumijevanja prema igračima i klubu. Zvijezda ove sezone pruža dobre partije ali morat će se biti strpljivi jer bit će i loših utakmica. Volio bi da imamo još veću podršku na stadionu kao protiv Sloge i da nas ima što više na tribinama, da zajedno pokušamo doći do tog cilja da uđemo u Premijer ligu, rekao je Nermin Šabić.

Zvijezdin trener usavršava svoja fudbalska znanja kako bi stekao UEFA Pro licencu. Zbog toga je protekle dvije sedmice sa ekipom radio njegov pomoćnik Amir Klopić.

- Za sada ide sve dobro i nadam se da će sve biti kako treba, kaže Šabić čija bi licenca Zvijezdi dobro došla ukoliko bi klub iz Gradačca izborio plasman u Premijer ligu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.