LIGA PRVAKA ZA ŽENE

SFK 2000 Sarajevo sprema se za susret protiv Čelzija

Organizacija meča zahtijeva poseban angažman

FK Sarajevo

Fena

28.8.2018

Prvakinje BiH u fudbalu, SFK 2000 Sarajevo igrat će protiv londonskog Čelzija u šesnaestini finala UEFA Lige prvaka za žene.

Generalni sekretar SFK 2000 Azra Numanović naglasila je da organizacija meča protiv renomiranog kluba poput Čelzija zahtijeva poseban angažman, saopćeno je iz SFK Sarajevo. 

- Iako imamo višegodišnje iskustvo u organizaciji utakmica UEFA Lige prvaka, šesnaestina finala ovog takmičenja je ipak na mnogo većem nivou, a ovog puta organizacija utakmice zahtijeva posebnu pažnju i angažman, jer u goste dovodimo jedno od najvećih evropskih fudbalskih imena - kazala je Numanović.

Dodala je da se nada da će institucije Bosne i Hercegovine prepoznati važnost i uspjeh prvakinja i pomoći organizaciju utakmice u Sarajevu, kao i putovanja u London.  

- Ove utakmice su možda i najveći uspjeh za cjelokupni bosanskohercegovački klupski fudbal u posljednjih 20 godina. Za većinu naših igračica će sigurno biti najveće u njihovoj karijeri. Vrijeme je da publika na pravi način podrži one koji čine sve da postignu uspjeh i Bosnu i Hercegovinu na fantastičan način predstave u Evropi. Na teren ćemo istrčati motivirano, hrabro i odlučno - rekla je Numanović.

Utakmica između SFK 2000 Sarajevo i Čelzija će biti odigrana 12. septembra u 16 sati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.