LIGA PRVAKA

Velika pobjeda Junajteda protiv Juventusa, petarda Reala protiv Viktorije, Siti razbio Šahtar

Avaz Sport

7.11.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+19

Večerašnjim utakmicama kompletirano je 4. kolo Lige prvaka, a u derbiju kola Mančester junajted je u Torinu  velikim preokretom savladao Juventus rezultatom 2:1 u okviru grupe H.

Već od prve minute oba tima zaigrala su ofanzivno. U 5. minuti Kristijano Ronaldo (Cristiano) je pokušao iz dobre situacije, ali njegov udarac je bilo blokiran i lopta je otišla u korner. Pet minuta kasnije pokušao je i Aleks Sandro (Alex), no i njegov udarac od bloka je završio u korneru. U nastavku se igralo tvrdo, uz solidan broj faulova. "Stara dama" je imala već posjed lopte, ali nije napravila niti jednu pravu priliku u prvih dvadesetak minuta.  

U 29. minuti Matić je poslao loptu iza leđa Juventusove obrane, a tamo je bio Aleksis Sančez (Alexis Sanchez), no lopta je ipak malo prejaka i Čileanac je nije uspio zahvatiti. U 34. minuti Kuardado (Cuadrado) je poslao niski udarac iskosa s desne strane, lopta je na putu do gola pogodila Matića koji ju je skrenuo prema golo, no De Hea (De Gea) je sjajno reagirao i odbranio. 

Minutu kasnije, Ronaldo je ubacio za Kediru (Khedira) koji je bio potpuno sam usred šesnaesterca, ali je šutirao iz okreta i pogodio stativu. Do kraja prvog poluvremena, Juventus je bio konkretniji međutim na odmor se otišlo bez golova. 

I u drugom poluvremenu igralo se veoma dobro. U 49. minuti Entoni Marsijal (Anthony Martial) je šutiao s ruba kaznenog prostora, no lopta je otišla pored desne stative. Odmah nakon toga Juve je uzvratio, Dibala (Dybala) je šutirao s ruba kaznenog prostora, ali je "Crvene đavole" spasila prečka. 

Juventus je do vodstva došao u 65. minuti meča kada je Bonući (Bonucci) poslao savršenu loptu preko Junajtedove odbrane, a Ronaldo je u trku, iz prve zatresao mrežu svog bivšeg kluba za 1:0. Iako su brojni gledaoci mislili da je Pjanić asistirao Ronaldu, ipak je fenomenalna asistencija pripisana Bonućiju.

I nakon gola, "Stara dama" je nastavila s pritiskom. U 68. mnuti Pjanić je šutirao s 15-ak metara, ali mu je De Hea odbranio. Pet minuta kasnije, ponovo se Pjanić našao u prilici, ali je s tri metra šutirao pored gola. U 74. minuti Kuadrado je nakon akcije s Ronaldom sam na 11 metara od gola,  pucao preko gola iz čiste prilike. Pet minuta kasnije pokušao je Rašford (Rashford) koji je  pucao s ruba kaznenog prostora, ali je njegov udarac otišao 20-ak centimetara pokraj stative. 

Junajted je do izjednačenja došao u 85. minuti kada je Huan Mata (Juan) savršeno pogodio mrežu "Stare dame" iz slobodnog udarca. Do potpunog preokreta i velike pobjede Junajted je došao zahvaljujući autogolu Aleksa Sandra (Alex) iz 90. minute meča. 

U grupi E Bajern je u Minhenu savladao grčki AEK 2:0. Oba gola za "Bavarce" postigao je Robert Levandovski (Lewandowski) u 31. iz penala i 71. minuti utakmice.

U istoj grupi Benfika i Ajaks su remizirali odigravši 1:1. Benfika je povela golom Jonasa iz 29. minute, konačan rezultat postavio je Dušan Tadić u 61. minuti meča.

Mančester siti je uvjerljivo savladao Šahtar u okviru grupe F rezultatom 6:0. Strijelci za "Građane" bili su David Silva u 14., Sterling (Raheem Sterling) u 49., Mahrez (Riyad) u 85., uz het-trik Gabrijela Žezusa (Gabriel Jesus) koji je pogađao s bijele tačke u 24. i 72. minuti, i u 92. minuti iz igre. 

U drugoj utakmici ove grupe Lion i  Hofenhajm podijelili su bodove odigravši 2:2. Strijelci za francuski tim bili su Nabil Fekir u 20. i Tanguj Ndombele (Tanguy) u 28. minuti. Golove za Hofenhajm postigli sue Andrej Kramarić u 65. i  Pavel Kaderabek 92. minuti.   Od 51. minute Hofenhajm je igrao s igračem manje pošto je drugi žuti dobio Nuhu Kasim. Naš Ermin Bičakčič za njemački tim odigrao je svih 90. minuta, a u 48. minuti dobio je žuti karton zbog naguravanja. 

U grupi G aktuelni evropski prvaci Real Madrid je u Plzenu je visoko porazio Viktoriju 5:0. Karim Benzema u 21. i 37., Kazemiro (Casemiro) u 23.,  Bejl (Bale) u 40. i Toni Kros (Kroos) u 67. minuti bili su strijelci za uvjrljiv trijumf "Kraljeva".

Pogledajte neke golove kao i tabele svih grupa nakon četiri odigrana kola. 

Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.