LIGA PRVAKA

Džeko izaziva Real

Svi smo ujedinjeni u želji da ostavimo dobar utisak na Santjago Bernabeuu i da ostvarimo pozitivan rezultat, rekao je kapiten BiH i golgeter italijanskog kluba

Sponzorisani tekst

19.9.2018

Sutra CR7 debitira u Valensiji, Džeko izaziva Real, dio je jučerašnje naslovnice prestižnog italijanskog sportskog lista “Gazzetta dello Sport”.  

Najbolji svjetski fudbaler, Portugalac Kristijano Ronaldo (Cristiano) večeras će se nakratko vratiti u Španiju, gdje će na Mestalji debitirati za Juventus kada je u pitanju Liga prvaka.

 Slab start

Mediji na Apeninima nadaju se da će “Stara dama”, za koju bi od prve minute trebao nastupiti i naš reprezentativac Miralem Pjanić, dovođenjem Ronalda konačno doći do trofeja, a prva prepreka na tom putu je Valensija.

Real Madrid u odbranu titule kreće duelom s Romom, koja je prošle sezone, najviše zahvaljujući sjajnim igrama Džeke, došla čak do polufinala.

- Svi smo ujedinjeni u želji da ostavimo dobar utisak na Santjago Bernabeuu i da ostvarimo pozitivan rezultat – kazao je Džeko.

“Vučica” nije dobro otvorila sezonu u italijanskom prvenstvu. Nakon četiri kola, ima svega pet bodova, ali šef stručnog štaba Euzebio di Frančesko (Eusebio di Francesco) za sada ima bezrezervnu podršku igrača, uprave i navijača. I legenda rimskog kluva Frančesko Toti (Francesco Totti) vjeruje u ovaj tim, ali je pozvao na smirenost.

- Moramo da izađemo smireni i u pravom raspoloženju i uvjerenju da smo jak i kvalitetan takmičarski tim. Naravno, oni su najbolja ekipa u takmičenju, ali kad god igramo s njima, mi im otežamo - rekao je Toti. 

Real je veliki favorit u večerašnjem susretu, a kladionica MOZZART na pobjedu kraljevskog kluba daje kvotu 1,30, na remi 5,70, dok je kvota za pobjedu "Vučice" čak 9,00.

 Debi Hofenhajma

Debi u Ligi prvaka imat će njemački Hofenhajm, čiji je član naš reprezentativac Ermin Bičakčić, koji zbog povrede mišića vjerovatno neće biti u kadru u meču s ukrajinskim Šahtjorom. Ta utakmica, kao i ona Ajaks – AEK, počinje u 18.55 sati, dok je preostalih šest današnjeg programa zakazano za 21.

 17  golova postigao je Džeko u 51 susretu u Ligi prvaka nastupajući za Volfsburg, Mančester siti i Romu.

Ovdje možete pogledati kompletnu današnju ponudu kladionice MOZZART.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.