ŠPANIJA

Atletiko Madrid upisao pobjedu nad Đironom

"Jorgandžije" osvojili nova tri boda

Španija: Novi trijumf Atletika. AFP

Avaz Sport

2.4.2019

Nogometaši Atletiko Madrida pobijedili su Đironu rezultatom 2:0 u 30. kolu španske La Lige. 

Prvu veliku šansu na utakmici imali su gosti u 3. minuti susreta kada je Sejdu Dumbija (Seydou Doumbia) snažno je glavom pucao u desnu stranu, ali mu je golman Atletika sjajno odbranio. Isti igrač zaprijetio je i u 35. minuti, ali promjene rezultata nije bilo. 

U 39. minuti igrač Atletika, Koke je pucao snažno i precizno s velike udaljenosti, ali je pogodio prečku. U samom finišu prvog dijela, Alvaro Morata e primio dugi pas i pucao na gol, ali je lopta prozujala tik iznad prečke i na odmor se otišlo bez pogodaka. 

U drugom poluvremenu Atletiko je nastavio s napadima. U 64. minuti Saul je uputio precizni udarac pod prečku, ali nije bio dovoljno snažan da bi pronašao mrežu. Atletiko je do vodstva došao u 76. minuti meča kada je Dijego Godin (Diego) prvi stigao na odbijanac i zabio glavom za 1:0. Pomoćnik sudije digao je zastavicu, a glavni arbitar zaustavio igru. Nakon pregleda VAR snimka, utvrđeno je da je pogodak Godina regularan i igra je nastavljena. 

Konačan rezultat postavio je  Antoan Grizman (Antoine Griezmann) u 94. minuti kada je primio loptu u šesnaestercu, primjetio da je golman gostiju izašao s linije te ga lobovao za ovjeru trijumfa svog tima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.