TALENTI

Nakon što je 11-godišnjak oduševio poznate golmane: Sada mu stigao nevjerovatan poziv

Njegov video podijelili mnogi

Natan i Batland: Dječak bio šokiran. Printscreen

Piše: Avaz.ba

27.3.2020

Jedanaestogodišnji Irac Natan (Nathan) nije mogao vjerovati kada je preko noći postao internet zvijezda, a samo je zamolio majku da ga snima kada je izolaciji zbog pandemije koronavirusa u trenirao u svom dvorištu . Ovaj mladi golman, nije slutio u šta će se sve razviti situacija nakon što njegov snimak ugleda svjetlost dana. 

- Ništa, pa ni zao virus ne može spriječiti talentiranog golmana da radi na sebi i napreduje. Bravo, mladiću, napisao je legendarni danski čuvar mreže Mančester junajteda Piter Šmajhel (Peter Schmeichel).

On je kao i mnogi podijelio video na svom profilu. Isto je napravio i David de Gea (De Hea), stigao je i komentar Bena Fostera, a onda je tek uslijedio šok za dječaka.

Dobio je poziv od reprezentativnog golmana Engleske Džeka Batlanda (Jack Butland), što je kod njega izazvalo veliki pozitivan šok. On ga je pohvalio i rekao da su svi golmani impresionirani onim što je uradio.

- Htio sam poraditi na svojim dodavačkim vještinama, a to sam radio tako da sam sam sebi dodavao loptu odbijajući je od zid. Pa mi je palo na pamet da bih na taj način mogao popraviti i svoje golmanske mogućnosti, rekao je 11-godišnji dječak.

Nakon što je završio razgovor s Butlandom, prve riječi koje je izgovorio u kameru koju je ponovno držala njegova majka bile su "Ovo je ludost". 

Kako je rekao, san mu je jednog dana braniti za Lids u Premierligi, klub za koji navija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.