FK SARAJEVO

Jahić: Iznimno je važno da spremni dočekamo završetak pandemije

Nastavit ćemo aktivno raditi na promociji sporta, te će podrška premijerligašima i sportu KS biti pojačana u odnosu na prethodnu godinu, rekao je Alikadić

Alikadić i Jahić. FK Sarajevo

Piše: G. Š. / Avaz.ba

21.4.2020

Predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Senad Jahić danas je posjetio ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenana Alikadića, saopćeno je iz sarajevske Titove 38b.

Riječ je o inicijalnom sastanku tokom kojeg se govorilo o pomoći Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo u kapitalnim ulaganjima kluba planiranih u tekućoj godini.

- Nastavit ćemo aktivno raditi na promociji sporta, te će podrška premijerligašima i sportu KS biti pojačana u odnosu na prethodnu godinu. Pored toga, sredstva uložena u poboljšanje sportskih objekata bit će znatno veća. O svim ulaganja u Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase razgovarat će se trilateralno, odnosno ukljućit će se i Opština Centar, rekao je Alikadić. 

Po završetku pandemije koronavirusa, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo će učiniti dodatne napore u cilju što je moguće bržeg nastavka trenažnog i takmičarskog procesa.

- Svjesni situacije u kojoj se nalazimo, te negativnih efekata koje će pandemija koronavirusa uzrokovati, obavljen je razgovor sa ministrom Alikadićem u cilju pripreme za naredni period. Iznimno je važno da spremni dočekamo završetak pandemije, te nastavimo sa planiranim aktivnostima. Pored toga, Ministarstvo se obavezalo pomoći u implementaciji infrastrukturnih projekata kluba u budućnost, otkriva Jahić. 

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, kako je naglašeno i kluba s Koševa,  proteklih godina aktivno je pomagalo FK Sarajevo, te podržalo veliki broj projekata iznimne važnosti za promociju sporta u Bosni i Hercegovini. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.