SPLIT

Odgođena utakmica Hajduk - Slaven Belupo

U samoizolacija se nalazi kompletna ekipa Hajduka

Todorović: Upitan i duel s Dinamom. Arhiva

G. Š. / Sportske novosti

12.2.2021

Hajduk našeg Darka Todorovića i Nihada Mujakića poharao je koronavirus. Klub iz splita je službeno izvijestio o sedam slučajeva zaraze i zbog toga je povjerenik takmičenja Prve HNL Josip Brezni odgodio utakmicu Hajduk - Slaven Belupo koja se trebala igrati u nedjelju s početkom u 17.05 na Poljudu.

- Shodno propisima HNS-a i odluci Takmičarske komisije HNS-a sa sjednice održane 6. januara 2021. godine, kojom je dato ovlaštenje povjereniku takmičenja za odgodom pojedine utakmice u slučaju da se u nekom klubu HT Prve lige potvrdi zaraza kod najmanje petorice igrača, neophodno je donijeti odluku o odgodi utakmice. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim takmičenjima i Propozicija takmičenja, odgođena utakmica odigrat će se u prvom mogućem slobodnom terminu, o čemu će se odluka donijeti naknadno - piše u saopćenju povjerenika za takmičenje Prve HNL.

Kada će se odigrati utakmica Bijelih s Belupom, nije jednostavno pitanje, jer samoizolacija u kojoj se nalazi kompletna ekipa Hajduka čini izglednom i odgodu sljedeće prvenstvene utakmice Bijelih, a to je derbi s Dinamom koji je na rasporedu sljedeće nedjelje, 21. februara na Poljudu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.