SRBIJA

Stanković oduševio reakcijom na primitivizam Gobeljića

Fudbaler Zvezde provocirao golmana Partizana

Stanković: Osudio potez svog fudbalera. ARHIV

E. Ćosić

26.5.2021

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, nakon što su poslije penala bili bolji od Partizana (4:3). Ipak, najviše pažnje privukao je potez fudbalera Zvezde Marka Gobeljića koji je šokirao svojim primitivnim gestom. 

Nakon posljednjeg jedanaesterca, kojeg je Zvezdin golman Borjan obranio i tako donio trofej svom klubu, igrači pobjednika potrčali su prema svom golmanu da proslave pobjedu i titulu Kupa, a Partizanov golman Stojković je krenuo u suprotnom smjeru, prema klupi Partizana.

U tom trenutku je Gobeljić, koji je trčao na slavlje sa suigračima, zaustavio i došao do golmana rivala te pred njim skinuo donji dio dresa i bez gaća likovao. Radio je to tako da je na njega sasuo bujicu psovki i uvreda simulirajući seksualni čin spuštenih gaća. Na to su prema njemu potrčali igrači Partizana i nastao haos na terenu. 


Na konferenciji za medije Gobeljićev ispad komentarisao je njegov trener legendarni Dejan Stanković, proslavljeni fudbaler Zvezde, Lazija i Intera. 

- Treba biti velik i ne pogaziti dostojanstvo i kulturu. Posebno treba čuvati dres koji nosiš. Nikad u karijeri nisam nikoga stavio u podređenu situaciju. Osjećao bih se loše kao čovjek da to napravim. Nisam odmah vidio to što je Gobeljić napravio jer sam trčao prema Borjanu da proslavimo njegovu obranu penala za pobjedu. Sigurno je da će Gobeljić ujutro kada se probudi kajati zbog onoga što je napravio. Nakon utakmice sam ih okupio i svima im rekao kako se pobjednik treba ponašati. Jedino što mogu je ispričati se u svoje te u ime kluba - poručio je Stanković.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.