ODLIČNA STATISTIKA

Donaruma od tri penala sigurno brani jedan

Golman "Azura", koji je osvojio trofej za najboljeg igrača Evropskog prvenstva, zaustavio je udarce Džejdona Sanča (Jadon Sanch) i Bukajo Sake (Bukayo), dok je šut Markusa Rašforda (Marcus Rashford) zaustavila stativa

Donaruma: Velike su šanse da od pet „skine“ dva penala, što se i dogodilo na Vembliju. Agencije

G. Šumar

12.7.2021

Italijanski golman Đanluiđi Donaruma (Gianluigi Donnarumma) odbranio je 35 posto jedanaesteraca u karijeri! Golman "Azura", koji je osvojio trofej za najboljeg igrača Evropskog prvenstva, zaustavio je udarce Džejdona Sanča (Jadon Sanch) i Bukajo Sake (Bukayo), dok je šut Markusa Rašforda (Marcus Rashford) zaustavila stativa.

Statističari su otkrili podatak da je Donaruma odbranio 35 posto penala sa kojima se susretao u karijeri, uključujući i pet engleskih iz finala! To znači da će od tri jedanaesterca, Đanluiđi će odbraniti jedan. Velike su šanse da od pet „skine“ dva, što se i dogodilo na Vembliju.

- Imamo sreću što imamo Donarumu za golmana. Bio sam siguran da će odbraniti nekoliko penala, jer je on najbolji golman na svijetu. On je stvarno sjajan momak i nevjerovatan čuvar mreže, rekao je Roberto Mančini (Mancini), selektor reprezentacije Italije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.