PREMIJER LIGA

Sjajni Harison junak Lidsa, Liverpul bez problema protiv Brentforda

S ovom pobjedom, Liverpul je na drugom mjestu s 45 osvojenih bodova, 11 manje i utakmicu manje od najvećeg rivala Mančester sitija

Harison junak Lidsa. AFP

I. Ćosić

16.1.2022

U okviru 22. kola Premijer lige Engleske odigrana su dva meča, a pobjede su upisali Liverpul i Lids. 

Rutinska pobjeda Liverpula

Ekipa Jirgena Klopa (Jurgen Klopp) je na Enfildu poprilično rutinski savladala Brentford rezultatom 3:0. Na ovaj način, Liverpul je uzvratio Brentfortu za prvi meč u sezoni, gdje su odigrali sjajan meč i otkinuli im bod.

Gosti su odolijevali sve do 44. minute utakmice kada je za 1:0 pogodio Fabinjo (Fabinho) uz asistenciju Trena Aleksandera-Arnolda (Trent Alexander), desetu za njega u sezoni.

Nakon promašaja u nastavku utakmice, Liverpul je do drugog gola na utakmici stigao kada se igrao 69. minut susreta. Strijelac je bio Aleks Okslejd-Čemberlejn (Alex Oxlade-Chamberlain). Asistenciju je zabilježio Endi Robertson (Andy) koji je sjajno ubacio loptu.

Za 3:0 pogodio je Takumi Minimino u 77. minuti, a ovog puta je bio asistent Roberto Firmino.

S ovom pobjedom, Liverpul je na drugom mjestu s 45 osvojenih bodova, 11 manje i utakmicu manje od najvećeg rivala Mančester sitija. Brentfort je ostao na 14. mjestu s 23 boda. 

Lids iznenadio Vest Hem u Londonu

Veliko iznenađenje se desilo u Londonu, gdje je Lids savladao ekipu Vest Hema rezultatom 3:2.

Lids je poveo u 10. minuti susreta golom Džeka Harisona (Jack Harrison). Jarod Bouven (Jarrod Bowen) je u 34. donio izjednačenje Čekićarima, ali Lidsu to nije pokvarilo da ode s prednošću na odmor. Samo tri minuta kasnije Harison je postigao svoj drugi gol na utakmici.

Novu nadu Vest Hemu donio je Majkl Antonio (Michail) kada se igrao 52. minut, a Jamajčanin sjajno uposlio Fornalsa. 

Lids odgovara veoma brzo na to, samo četiri minuta kasnije sjajni Džek Harison je kompletirao svoj het-trik i donio konačan rezultat od 3:2. 

Ekipa Marsela Bijelse (Marcelo Bielsa) sada je na 15. mjestu na tabeli sa 23 boda. Vest Hem je četvrti sa 37. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.