FK SARAJEVO

Bordo tim na velikoj raskrsnici: Koševska kriza zbog pogrešnih šaptača

Najgore za FK Sarajevo bi bilo da je zenička penal lutrija otišla na drugu stranu i da su se onda svi propusti i problemi gurnuli pod tepih

Mirvić: Vrijeme je za veliko spremanje. Arhiva

Piše: G. Š.

21.5.2022

Fudbaleri Sarajeva su porazom od Veleža, u penal završnici finala Kupa BiH, zaključili jednu od najlošijih, ako ne i najlošiju, sezonu u historiji kluba. Iako je do kraja sezone ostalo da se odigraju još dva prvenstvena kola, već danas, odnosno jučer, bilo je vrijeme za veliko spremanje.


Pogrešni potezi

Fudbalski stručnjaci će reći da je poraz od Veleža, koji tokom 90 zeničkih minuta nije ozbiljnije zaprijetio golu Belmina Dizdarevića, logičan slijed niza pogrešnih poteza koje je povukao Upravni odbor FK Sarajevo na čelu sa predsjednikom Ismirom Mirvićem.

Naravno, novi vlasnik većinskog paketa glasačkih prava je imao najbolje namjere. Na kraju krajeva, on ulaže svoj novac, ali je činjenica i to da je izabrao pogrešne savjetnike.

Nije to bio samo Ivan Kepčija, nezvanični sportski direktor koji je poslije remija sa Željezničarom – zajedno sa trenerom Aleksandrom Vasoskim, podnio ostavku. To su bili i šaptači iz našeg glavnog grada, koji su možda i najveći problem.

S obzirom na to da je Mirvić novi sportski radnik na bh. fudbalskim terenima, logično je i bilo da se osloni na savjetnike, ali oni su – nažalost, baš svi bili pogrešni. Od prvog, do zadnjeg. Svi oni su mu davali pogrešne informacije i procjene, ili govorili samo ono šta on hoće da čuje. Za savjetnika Upravnog odbora FK Sarajevo imenovan je i “fudbalski stručnjak” koji je neposredno prije Mirvićevog dolaska u bordo tim - u nekoliko navrata, nagovarao Matijasa Fanima (Mathias) da zajedno tuže klub s Koševa zbog tadašnjih dugova...


Iste greške

A naš glavni grad ima i plejadu sportskih radnika - bivših fudbalera bordo tima, koji cijeli život žive za FK Sarajevo, a ne samo od FK Sarajevo.

Navijači Sarajeva se nadaju da Mirvić više neće praviti iste greške, jer i on i njegova koševska vlada polako počinju da gube njihovu podršku.

Poraz od Veleža jeste i težak i bolan, ali ako on Mirviću otvori oči, onda to može biti i dobar temelj za naredne, uspješnije korake. Ipak, poraz više otkriva od pobjede, a najgore za FK Sarajevo bi bilo da je zenička penal lutrija otišla na drugu stranu i da su se onda svi evidentni propusti i problemi gurnuli pod tepih. Na potezu je predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.