KONFERENCIJSKA LIGA

Levski traži da se ponovi meč sa Hamrunom

Poslije poraza kod kuće, Harun je trijumfovao u Sofiji (2:1) i potom poslije penal serije zakazao dvoboj sa Partizanom u okviru plej-of runde kvalifikacija za Konferencijsku ligu

Hitno bi trebalo da reaguje UEFA. Mozzartsport

G. Š.

13.8.2022

Malteški Hamrun je postao jedna od najvećih senzacija ljetnjih kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Uspio je simpatičan klub sa Ostrva da eliminiše naš Velež i potom napravi prvorazredno iznenađenje u dvomeču sa bugarskim Levskim. 


Velika sudijska greška

Poslije poraza kod kuće, Harun je trijumfovao u Sofiji (2:1) i potom poslije penal serije zakazao dvoboj sa Partizanom u okviru plej-of runde kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Međutim, Levski nije odustao od dvomeča sa srbijanskim vicešampionom. Razlog je gruba sudijska greška Ištvana Kovača, koju, istini za volju, niko i nije primetio na stadionu. Naime, poslije izjednačujućeg gola Levskog, Maltežani su napravili povredu pravila fudbalske igre tokom izvođenja lopte sa centra.

Pre nego što je jedan od igrača malteškog kluba vratio loptu unazad, Brazilac Dodo je duboko bio na polovini Levskog. Upravo je on kasnije dobio pas i asistirao strijelcu drugog gola. Sve su to zabilježili čelnici Levskog i zatražili ponavljanje revanš meča.


Grubo kršenje pravila fudbalske igre

- Obavještavamo vas da smo u petak, dakle 24 sata poslije utakmice, poslali zahtjev da se revanš meč sa Hamrunom ponovi. Vidjeli smo grubo kršenje pravila fudbalske igre, koje sudijska trojka nije evidentirala. Sve je to uticalo da meč ode u produžetak, piše u saopštenju Levskog.

Hitno bi trebalo da reaguje UEFA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.