SKUPŠTINA FSS

Nenad Bjeković objasnio zašto je povukao kandidaturu za predsjednika Fudbalskog saveza Srbije

Posebno sam ponosan na saradnju sa selektorom Stojkovićem, rekao je Bjeković

Bjeković (lijevo): Cijeli život sam u fudbalu i nikada mi lični interesi nisu bili ispred onih kolektivnih. FSS

G. Š.

1.11.2022

Nakon završetku Skupštine Fudbalskog saveza Srbije javnosti se, prema očekivanju, obratio zamjenik predsjednika FSS Nenad Bjeković, obrazloživši svoju odluku o povlačenju kandidature za predsjednika FSS.

- Prije svega, želio bih da kažem da mi je bilo zadovoljstvo da u proteklom periodu obavljam dužnost zamjenika predsjednika Fudbalskog saveza Srbije. Posebno sam ponosan na saradnju sa selektorom Stojkovićem, legendom srpskog fudbala i čovjekom koji je za veoma kratko vrijeme preporodio A reprezentaciju i vratio je u vrh evropskog i svjetskog fudbala, rekao je Bjeković i dodao:

- Želim da obavijestim javnost da sam donio odluku da odustanem od kandidature za predsjednika Fudbalskog saveza Srbije. Mislim da je to najbolje rješenje, prije svega zbog jedinstva koje je u ovom trenutku, tri sedmice prije početka Mundijala, neophodno cijeloj fudbalskoj Srbiji.

Bjeković je dodao da interes fudbala stvio ispred ličnog...

- Cijeli život sam u fudbalu i nikada mi lični interesi nisu bili ispred onih kolektivnih. Zato i ovoga puta želim da selektoru Stojkoviću i njegovim momcima obezbijedim što bolji ambijent pred Svjetsko prvenstvo u Kataru. Hvala svima na povjerenju i uspješnoj saradnji, poručio je Nenad Bjeković, a prenio je sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.