NIJE BEZ RAZLOGA POSEBNI

Ovo može samo Murinjo: Preko protivničkog igrača slao instrukcije svom fudbaleru, "Idi do njega i reci mu da ide u sredinu"

Rekao mi je idi do Ozila i reci mu da mora ići naprijed u sredinu brže. Pogledao sam ga začuđeno i nisam mu odgovorio, ali sam prvom prilikom došao do Ozila i prenio mu Murinjovu poruku, ispričao je Šmelcer

Murinjo: Poslao instrukcije Ozilu preko Šmelcera. Twitter

E. Ć.

6.11.2022

Bivši reprezentativac Njemačke i nekadašnji fudbaler Borusije Dortmund Marsel Šmelcer (Marcel Schmelzer) svojevremeno je ispričao jednu situaciju sa Žozeom Murinjom (Jose Mourinho) koja najbolje govori zbog čega ga zovu "Posebni".

Zanimljiva situacija datira iz 6. novembra 2012. godine, kada su u okviru grupne faze Lige prvaka snage odmjerili Borusija Dortmund, za koju je igrao Šmelcer i Real Madrid, koji je sa klupe predvodio Murinjo.


Real je gubio 2:1, a Šmelcer je imao ubacivanje sa strane, kada mu je prišao Murinjo i dao mu instrukcije da ih prenese Ozilu. Ništa to ne bi bilo čudno da se nije radilo o igraču protivničkog tima. Šmelcer je otkrio da ga je iznenadio potez Murinja, ali da je svejedno prenio poruku svom nekadašnjem saigraču iz reprezentacije Njemačke.

- Rekao mi je idi do Ozila i reci mu da mora ići naprijed u sredinu brže. Pogledao sam ga začuđeno i nisam mu odgovorio, ali sam prvom prilikom došao do Ozila i prenio mu Murinjovu poruku. Ono što me iznenadilo najviše jeste da je Ozil pogledao u svog trenera i samo klimnuo glavom - rekao je Šmelcer.

Ono što je još zanimljivije, utakmica je na kraju završena rezultatom 2:2, a Real je poraza golom u 89. minuti smanjio niko drugi do Mesut Ozil.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.