IMA ŠVEDSKE PAPIRE

Murinjo pohvalio igrača bh. korijena

Pozitivna strana naših poteškoća ove sezone je što smo promovisali nekoliko mladih igrača, naveo je Murinjo

Žoze Murinjo: Posebno bih istaknuo Tahirovića. AP Photo / Andrew Medichini

S. S.

8.11.2022

Teška sedmica je iza Rome. Teškom mukom su uspjeli savladati Ludogorec i nastavili takmičenje u Ligi Evrope, ali za vikend je stigao hladan tuš protiv Lacija.

Nakon toga je trener Žoze Murinjo analizirao situaciju. 

"Očekivao sam više"

- Očekivao sam više. Neću da pričam o pojedincima ali ne mogu reći da sam zadovoljan napretkom određenih igrača.  Problem je što ekipa ekipa poslije osvajanja Lige konferencije nikako da prihvati da u ovoj sezoni mora da ima veće ciljeve. Potreban nam je rast u mentalitetu, odgovornosti, ambicijama. Da sam poslije "triplete" 2010. završio karijeru, sada bih bio sretan čovek, ali nastavio sam. Igrači moraju da budu zahtjevniji prema sebi - poručio je Murinjo.

Pohvalio je i Volpata koji je odbio poziv Australije da ide na Mundijal jer vidi sebe u budućnosti kao reprezentativca Italije, a onda je govorio i o igraču bh. korijena.

Promocija nekoliko mladih igrača

- Pozitivna strana naših poteškoća ove sezone je što smo promovisali nekoliko mladih igrača. Uskoro će Bove dobiti ozbiljniju šansu, a posebno bih želio da istaknem Tahirovića. Nemojte se iznenaditi kada ga budete vidjeli u startnoj postavi jer taj dečko ima ogroman kvalitet - dodao je Portugalac.

Benjamin Tahirović je igrao za mladu reprezentaciju Švedske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.