KAPITEN ARGENTINE

Mesi najavio nastup na Mundijalu: Posljednja šansa da ostvarim san

Podsjetimo, Argentinci su uvezali čak 36 utakmica bez poraza. Posljednji poraz Mesi i društvo zabilježili su 3. jula 2019. godine u finalu Kopa Amerike protiv Brazila

Mesi: Najavio susret sa Saudijskom Arabijom. Twitter

E. Ć.

21.11.2022

Kapiten Argentine Lionel Mesi (Messi) poručio je da će Mundijal u Kataru biti njegovo posljednje svjetsko prvenstvo. Mesi je najavljivao susret 1. kola sa Saudijskom Arabijom koju njegova selekcija igra sutra u 11 sati. 

Ovo će sigurno biti moje posljednje Svjetsko prvenstvo i moja posljednja  šansa da ostvarim san koji cijela ova ekipa ima. Takmičenje se održava u drugačije vrijeme nego inače, nakon velikog broja utakmica. Međutim, uvijek je posebno igrati na njemu - rekao je Mesi.

Prva zvijezda "Gaučosa" želi da on i njegovi saigrači nastave pružati partije kakve su i do sada. Podsjetimo, Argentinci su uvezali čak 36 utakmica bez poraza. Posljednji poraz Mesi i društvo zabilježili su 3. jula 2019. godine u finalu Kopa Amerike protiv Brazila.

- Očekujemo tešku utakmicu protiv Saudijske Arabije jer je uvijek tako na otvaranju Svjetskog prvenstva. Svatko od nas mora se boriti sa svojom nervozom. Ako krenemo s pobjedom, bit ćemo smireniji u daljnjem natjecanju. Imamo veliku podršku, podsjeća me to na 2014. godinu kad smo došli do finala - poručio je Mesi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.