MNOGO NEREDA

FIFA pokrenula postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije

FIFA pokrenula postupak zbog tri velika prekršaja i haosa sa Švicarskom

Napeta utakmica između Srbije i Švicarske. Anadolija

A. Č.

5.12.2022

Disciplinska komisija FIFA-e pokrenula je postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije.

- Zbog potencijalnih povreda članova 12 (neprilično ponašanje igrača i službenih lica), 13 (diskriminacija) i 16 (red i bezbijednost na utakmicama) - navodi se u saopštenju FIFA.

Nakon što je pokrenuta istraga protiv Srbije zbog zastave sa mapom Kosova u srbijanskoj svlačionici sada se pokreće postupak zbog duela sa Švicarskom.

Na meču Srbije i Švicarske viđeno je mnogo buke i incidenata, kako prije, tako i tokom i poslije meča, kako na terenu tako i na tribinama, pa čak i van stadiona gdje je zabilježena tučnjava srbijanskih i albanskih navijača, prenosi Mondo.


Na samom terenu smo vidjeli koškanja, provokacije sa obje strane, a pogotovo je burno bilo u finišu meča kada se Granit Džaka sukobio sa Nikolom Milenkovićem, Vanjom Milinkovićem-Savićem i još nekoliko srbijasnkih fudbalera.

Fudbalski savez Kosova koji se žalio na to što su pred meč sa Brazilom reprezentativci Srbije u svlačionici imali zastavu sa porukom "Nema predaje" žalio se FIFA-i i na ponašanje selektora Dragana Stojkovića Piksija i reprezentativaca na meču sa Švicarskom.


Veliki broj albanskih navijača bio je na tribinama stadiona, navijao je za Švicarsku zbog Granita Džake, Đerdana Šaćirija i Ardona Jašarija, a neki su i provocirali navijače.

Za sada je zvanično samo da su pokrenute dvije istrage protiv Srbije, jedna zbog zastave sa teritorijom Kosova i natpisom "Nema predaje" u svlačionici i druga zbog dešavanja na meču Srbija-Švicarska 2. decembra. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.