SVJETSKO PRVENSTVO 2022

Jesu li kladionice danas potcijenile Maroko?

Dugih 36 godina navijači marokanske reprezentacije čekali su da njihov tim dođe do nokaut faze Svjetskog prvenstva

Hakimi: Adut Marokanaca. Twitter

Piše: G. Š.

6.12.2022

Kompletna pažnja ljubitelja fudbala i sportskog klađenja usmjerena je na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Tako je i u Mozzartu, čiji bukmejkeri su i za utorak spremili velika iznenađenja. Pred vama su danas specijali, kao i najveće kvote na svijetu u dvije utakmice osmine finala Mundijala. U pitanju su dvojka na Španiju u odmjeravanju snaga sa Marokom, kao i kec na slavlje Portugala protiv Švicarske.

Maroko - Španija (16 sati)

Dugih 36 godina navijači marokanske reprezentacije čekali su da njihov tim dođe do nokaut faze Svjetskog prvenstva. Zahvaljujući odličnim partijama u Grupi F "Lavovi Atlasa" su zauzeli prvo mjesto i nemaju poraz u dosadašnja tri meča u Kataru. Marokanci su ostvarili dvije pobjede nad Belgijom (2:0) i Kanadom (2:1), dok su remizirali bez golova sa Hrvatskom. Rezultat je postignut zahvaljujući pouzdanoj odbrani, jer nisu primili gol na šest od posljednjih sedam utakmica. 

Španija će težiti da se probije kroz "neprobojnu" fazu osmine finala, odakle se "Furija" nije probijala dalje od 2010. godine kada je uspjela da se domogne jedine krune na Svjetskom prvenstvu. Španija je završila kao drugoplasirana u Grupi E, iza Japana, poslije slavlja nad Kostarikom 7:0, remija sa Njemačkom 1:1 i poraza od "Samuraja" 2:1.

Kladionica Mozzart na pobjedu "domaćina" daje kvotu 7.00. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Portugal - Švicarska (20)

Portugal je maksimalno ozbiljno shvatila rivale u grupnoj fazi Mundijala 2022, jer je jedini cilj bio da završi prvi i izbjegne Brazil u nokaut rundi. Čak ni poraz u posljednjoj utakmici nije spriječio Selesao da zauzme čelo Grupe H, ali je neuspjeh u utakmici sa Južnom Korejom (1:2) ostavio neprijatan utisak. Portugalci su savladali Ganu sa 3:2 i potom Urugvaj 2:0. 

Što se Švicaraca tiče, oni su zauzeli drugo mjesto iza Brazila zbog gol-razlike u jednoj od najtežih grupa na turniru, i treći put zaredom su izborili plasman u osminu finala. Švajcarci su Mundijal počeli slavljem nad Kamerunom 1:0, potom su izgubili minimalno od Brazila, a u odlučujućoj utakmici su savladali Srbiju 3:2.

Kladionica Mozzart na pobjedu "domaćina" daje kvotu 2.00. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.