PRIJATELJSKI MEČ

Tuzla siti poražen u svom prvom pripremnom meču u Siminom Hanu

Početak priprema za tuzlansku ekipu nije dobro počeo

Ekipe Tuzla sitija i Loznice pred početak susreta. A.Bešić

N.Ridžal

18.1.2023

FK Tuzla siti je danas igrao svoju prvu pripremnu utakmicu u kojoj je poražen od srbijanske Loznice rezultatom 2:0, a meč je igran u Siminom Hanu.

Tuzla siti je tokom zimskog prelaznog roka napravio dosta promjena. Na mjesto trenera stigao je Milenko Bošnjaković i očekuje  se od njega da u nastavku sezone tuzlanska ekipa zaigra nešto bolje.

Ipak početak priprema za tuzlansku ekipu nisu baš dobro počele. Loznica je u Siminom Hanu bila bolja ekipa i zasluženo slavila pobjedu.

U prvom poluvremenu gosti su bili mnogo bolja ekipa gdje su uspjeli stvoriti nekoliko dobrih prilika, ali zahvaljujući golmanu Fejziću golova nije bilo, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Ipak, u nastakvu utakmice Loznica koristi svoje prilike i stiže do pobjede pogocima Nemanje Ivanovića i Princa Kange.


Tuzla siti - Avaz
Tuzla siti - Avaz
FK Loznica - Avaz
Tuzla siti - Avaz
Tuzla siti - Avaz
+8

Gosti iz Loznice do vodstva stižu u 63. minuti preko Nemanje Ivanovića i donosi svom timu prednost od 1:0.

Nastavila je Loznica sa dobrom igrom, tako su 77. minuti postigli svoj drugi gol na susretu, nakon jednog dobrog ubačaja, a Princ Kanga glavom zabija za konačnih 2:0.

FK Tuzla siti je meč počeo u sastavu: Fejzić, Hasanbegović, Ristović, Perić, Bošković, Gavrić, Karić, Edvin Akvino (Edwin Aquino), Kemal Mujarić, Samir Burić, Majanović.

U drugom poluvremenu su šansu za igru dobili: Vidaković, Hadžić, Čeliković, Karjašević, Šukiković, Kuzmanović, Ćorić, Mehmedović, Dijabi (Diaby), Nukić, Mehidić, Rekić, Nargalić.

Tuzla siti je trenutno osmi tim na tabeli Premijer lige s 21 osvojenim bodom i slijedi im borba za opstanak, a u drugom dijelu sezone kreću utakmicom protiv mostarskog Veleža.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.