ŠPANIJA

Potpisao, pa nakon 17 dana rekao da se oprašta od fudbala

U klubu kažu da su odluku Emrea Čolaka saznali na Instagramu

Čolak: Još nema zvanične potvrde. Twitter

N. D.

13.2.2023

Veliki cirkus napravio je povremeni turski reprezentativac Emre Čolak. On je stigao u Alikante i potpisao za lokalni klub Intersiti, a onda je 17 dana kasnije objavio da se povlači iz fudbala.

Intersiti se takmiči u četvrtoj ligi Španije, a 31-godišnjak koji je u karijeri nastupao za Galatasaraj i Deportivo je nakon samo pola sata u igri protiv Bilbao Atletika u pobjedi 1:0 objavio da završava fudbalsku karijeru.

- Napuštam fudbal. Zahvalan sam Bogu na svemu i od danas želim da se posvetim svojoj porodici. Život je ispred nas i želim ga provesti sa svojim najdražima, napisao je Čolak na svom Instagram profilu.

Ovaj ofanzivni vezista koji je nastupao za nacionalni tim Turske četiri puta i u karijeri je osvojio po tri titule prvaka Turske, tri kupa i tri superkupa te države je šokirao svoj klub koji je za sve to saznao putem društvenih mreža.

- Saznali smo preko Instagrama. Ostali smo iznenađeni jer nam ništa nije rekao. Ne znamo je li eventualno povezano sa zemljotresom u Turskoj. Ništa još nije zvanično, razgovara se s njim, rekli su iz kluba za "Marcu".

Ipak, nakon svega je Čolak izbrisao svoju objavu, a vrlo je moguće da se emotivno ponio nakon zastrašujućih vijesti o zemljotresu koji potresa njegovu domovinu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.