PREMIJER LIGA BIH

Željo pun optimizma ide na noge Slogi

Trener kluba sa Grbavice ne može računati na dva kartonirana igrača - Beganovića i Galića

Edis Mulalić. FK Željezničar

12.3.2023

U 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, dobojska Sloga Meridian dočekuje u Modriči sarajevski Željezničar. Tim s Grbavice iza sebe ima nekoliko teških utakmica, ali ono što je najbitnije u posljednja dva ogleda ubilježili su četiri boda.

Igrački kadar

Prvo su kao domaćini savladali Slobodu, a zatim su igrali neriješeno u gradskom derbiju kao gosti protiv Sarajeva u Zenici.

Trener Željezničara Edis Mulalić može biti zadovoljan prije svega defanzivom. Željo nije primio gol u ove dvije utakmice i ruku na srce protivnicima nije ostavljeno previše prostora. Borbenost njegovog tima je na zavisnom nivou, pa je optimizam na zavidnom nivou.

- Čestitam igračima na borbenosti, željeli smo doći do pobjede, ali nije bilo dovoljno – rekao je Mulalić nakon ogleda protiv Sarajeva.

Drugi krug sezone Željezničar će zatvoriti bez Dženisa Beganovića i Marina Galića koji će pauzirati zbog žutih kartona, a trebalo bi da je dovoljno oporavljen Semir Štilić. On je nakon povrede odigrao samo nekoliko minuta protiv Sarajeva.

Ćurguz: Neće biti lako

Trener Sloge Zoran Ćurguz svjestan je da njegov tim očekuje težak izazov.

- Očekuje nas izuzetno bitna utakmica. Sigurno je da bi nam pobjeda dobro došla u ovom trenutku, da se učvrstimo u sredini tabele i da pobjegnemo od najugroženijih klubova, ali neće to biti lako. Željezničar je ekipa koja dobro igra na strani, gdje više od 60 posto utakmica nisu izgubili - rekao je Ćurguz.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.