BARCELONA

Ćavi: Narednom El Klasiku prilazimo puni samopouzdanja

Zaslužili smo da pobijedimo u nedjelju, imali smo dvije-tri čiste šanse, ali nismo mogli da zatvorimo utakmicu - rekao je trener Barse

Ćavi. Twitter

G. Š.

13.3.2023

Šef struke Barcelone Ćavi (Xavi) istakao je da je pobjeda (1:0) nad Atletik Bilbaom jednu od najvažnijih u ovoj sezoni. Katalonci su do novih bodova došli na "San Mamesu" golom Rafinje (Rafinha) i zadržali prednost od devet bodova u odnosu na Real Madrid, prije njihovog međusobnog okršaja narednog vikenda.

Želim više da napadamo

- Ista stvar se dešava – rekao je Ćavi i dodao:

- Povedemo na stadionu na kojem je teško igrati i onda moramo da se branimo i da budemo strpljivi. To je normalno, ali želim više da napadamo. Ovo je pobjeda koja je vrijedna zlata - priznao je Ćavi.

Naredni protivnik Barse je Real Madrid.

- Narednom El Klasiku prilazimo puni samopouzdanja. Zaslužili smo da pobijedimo u nedjelju, imali smo dvije-tri čiste šanse, ali nismo mogli da zatvorimo utakmicu. Važno je da djelujemo smireno defanzivno, ali isto moramo da uradimo i kada napadamo. Zadovoljan sam situacijom u kojoj smo trenutno. Devet bodova ispred aktuelnog šampiona i osvajača Lige prvaka nije malo – zaključio je Ćavi.

Deveta pobjeda u 10 utakmica

Barcelona je pobijedila u devet od poslednjih 10 utakmica La Lige. Zanimljivo je i to da je Barsa pobijedila devet puta rezultatom 1:0, što se nikada ranije nije desilo u historiji kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.