BARCELONA

Roberto: Mesija čekamo raširenih ruku

Ostaje gorak okus u ustima kada vidite da ga neko tretira na taj način – zaključio je Roberto

Serhio Roberto. Twitter

G. Š.

20.3.2023

Navijači Pari Sen Žermena što su najavili, to su i učinili - izviždali su Lionela Mesija (Messi) na utakmici protiv Rena (0:2)... Strijelac za Barcelonu u sinoćnjem El klasiku Serhio Roberto (Sergi), kada je čuo šta se Mesiju dogodilo u Parizu, poslao je poruku Argentincu.

Spektakularan igrač

- Čekamo Mesija raširenih ruku. Ko ne bi jedva dočekao njegov povratak!? Na kraju, bolje da ne pričamo ništa o tome, jer je to stvar kojom se bave predsjednik, direktor i trener. Ali, kad je riječ o nama igračima, naše ruke su raširene - istakao je Roberto.

Također dodao je da ne razumije navijače Pari Sen Žermena.

- Stvarno mi je to neshvatljivo. Koliko je dao golova ove sezone, koliko asistencija i sada njega krive što su ispali iz Lige prvaka? Mesi je spektakularan igrač. Ostaje gorak okus u ustima kada vidite da ga neko tretira na taj način – zaključio je Roberto.

"Čišćenje" budžeta

Prošle sedmice objavljena je informacija da su predsjednik Barse Đoan Laporta (Joan) i Mesi obavili telefonski razgovor, da se prvi čovjek katalonskog giganta izvinio Argentincu za sve što se desilo prije dvije godine i da se polako sklapa most za njegov povratak na Nou Kamp. 

Jedina „mana“ je što Barcelona, u ovom trenutku, to ne može sebi priuštiti. Morala bi da napravi ozbiljnu finansijsku gimnastiku da bi to uspjela. Prema nekim računicama španskih medija, klub bi morao da „očisti“ iz budžeta gotovo 200.000.000 eura da bi doveo Mesija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.