ŽELJA VLASNIKA

Najskuplji igrač u historiji Junajteda: Ramosa su spremni platiti preko 100 miliona eura

Kejnova sudbina je nepoznata i Crveni đavoli se okreću drugim rješenjima na poziciji napadača

Ramos: Velika želja Junajteda. AP

N. H.

9.5.2023

Proteklih mjeseci sve oko Mančester junajteda je u znaku kupovine kluba od strane milijardera Džima Ratklifa (Jim Ratcliffe) i katarskog šeika Jasima bin Hamad Al-Tanija. Porodica Glejzer prodaje klub nakon 18 godina, ali koja još nije odlučila hoće li to napraviti u cijelosti ili djelomično.

Više od 100 miliona eura

Ko god preuzme, mogao bi dovesti napadača Benfike Gonačala Ramosa (Goncalo), piše britanski Mirror. Oni u tekstu dodaju kako su u Junajtedu spremni platiti više od 100 miliona eura za usluge portugalskog napadača i tako ga napraviti najskupljim fudbalerom ikad koji je došao u Mančester.

Mirror dodaje kako trener Erik Ten Hag planira brojne promjene u ekipi. S obzirom da Marsijal (Martial) nije u formi, Veghorst (Weghorst) će otići, a Markus Rašford (Marcus Rashford) želi igrati na krilu, Ten Hag navodno želi kapitena Totenhema Herija Kejna (Harry Kane).

Impresionirao na Svjetskom prvenstvu

Ramos je ove sezone postigao 25 golova i tome dodao 11 asistencija za Benfiku, s kojom ima ugovordo ljeta 2026. godine. Procjenjuje se na 40 miliona eura, prema Transfermarktu. Na Svjetskom prvenstvu u Kataru zamijenio je Kristijana Ronalda (Cristiano) u prvoj postavi protiv Švicarske i uspio postići het-trik..

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.