NORVEŠKI GOLGETER

Haland skinuo dres i pokazao ožiljke: Gvardiola nezadovoljan zbog ponašanja defanzivaca

Erling Haland je oborio brojne rekorde u debitantskoj sezoni u dresu Mančester sitija, ali ne prolazi ni to bez dodatnih posljedica

Haland: Trpi udarce od protivnika. AP

N. H.

15.5.2023

Nakon nove pobjede Mančester sitija i novog gola Erlinga Halanda (Haaland), sjajni norveški napadač pokazao je šta znači igrati protiv defanzivaca i boriti se tokom utakmice u najjačoj ligi svijeta.

Za defanzivce Premijer lige često je važilo pravilo da se najteže boriti s njima. Naravno, tu se misli na fizičke predispozicije defanzivaca u Engleskoj, a iz sedmice u sedmicu to na svojoj koži osjeti upravo Norvežanin.

Njemu tu ide odlično. U debitantskoj sezoni srušio je rekord po broju postignutih golova u Premijer ligi, a trenutno na svom kontu ima 36 i sve su prilike da će taj rekord povećati u preostale tri utakmice.

To ne znači da borbe s defanzivicima ne nose posljedice. Naprotiv, Haland često utakmice završava pun modrica, a tako je bilo i u pobjedi Sitija protiv Evertona (0:3) u kojoj je norveški napadač postigao jedan gol. 

Haland je, dok je bio na terenu, vodio žestoke duele s Jerijem Minom (Yerry). Kolumbijski stoper je poznat po svojoj snazi i dominaciji u skoku, a tokom utakmice je nanio brojne modrice i ogrebotine norveškom napadaču.

U svlačionici nakon utakmice, Haland je skinuo majicu i fotografisao se sa kopačkama u kojima je postigao gol. Na toj fotografiji se jasno vide brojne ogrebotine na njegovom tijelu.

Koliko je bio žestok u tim duelima defanzivac Evertona, pokazuje i činjenica da je Pep Gvardiola (Guardiola) prozvao Kolumbijca na konferenciji za medije i optužio ga zbog njegovog „ponašanja“. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.