NAKON HEROJSKOG GOLA

Matej Senić za "Dnevni avaz": Ne mogu vjerovati da sam ja pogodio, zaslužili smo ovo

Bio bih najsretniji da svi predstavnici BiH uđu u grupnu fazu, istakao je on

Senić: Želimo grupnu fazu Konferencijske lige. HŠK Zrinjski

13.7.2023

Fudbaleri Zrinjskog su teškom utakmicom protiv armenskog Urartua otvorili kvalifikacije za Ligu prvaka. „Plemići“ su slavili rezultatom 0:1, a heroj utakmice je bio defanzivac Matej Senić koji je postigao gol u 89. minuti.

Ovaj 28-godišnji hrvatski defanzivac je na pravi način iskoristio priliku, a o svojim motivacijama, ambicijama, željama, te ostalim predstavnicima BiH govorio je za „Dnevni avaz“.

Nevjerovatan osjećaj

- Pružila mi se prilika da igram prvo pretkolo i mislim da sam iskoristio s pogotkom na najbolji mogući način. Što se tiče gola, ja još ne mogu vjerovati šta mi se desilo. S druge strane, drago mi je da smo pobijedili jer smo to zaslužili – započeo je razgovor Matej Senić za „Dnevni avaz“.

Senić je u protekloj sezoni nastupio u deset utakmica za Zrinjski i sigurno je da će ove godine dobiti više prilike kod trenera Krunoslava Rendulića. Ipak, on ostaje čvrsto na zemlji.

- Trenutno ne razmišljam o prilikama. O tome trener odlučuje, a moje je da radim kao i do sad. Vjerujem da mi prilika neće nedostajati – kazao je Senić pa nastavio:

- Moje ambicije su sigurno da dobijem više minuta, a trener je tu da odluči, jer će sigurno biti mnogo utakmica pošto brzo kreće prvenstvo, pa Kup BiH, a još i ako se uđe u grupnu fazu – dodao je defanzivac "Plemića".

Korak po korak

"Plemići" su bitnom pobjedom otvorili kvalifikacije, ali Matej ne želi ići predaleko.

- Idemo korak po korak. Naša ambicija je grupna faza Konferencijske lige. Prvo poluvrijeme je gotovo, a sad slijedi drugo u Mostaru – kazao je o utakmici Senić, a u nastavku je iskoristio priliku da poželi sreću i ostalim premijerligašima.

- Ja se nadam da će Željezničar i Sarajevo što dalje dogurati. Na kraju, svi mi predstavljamo Bosnu i Hercegovinu i nikome nije draže od mene da svi budemo u grupnoj fazi – zaključio je razgovor Matej Senić za „Dnevni avaz“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.