KATEGORIČNI DEMANTIJ

UEFA reagirala na navode da prodaje Ligu prvaka

Iz krovne kuće evropskog fudbala naglašavaju da je ovo postala sve učestalija praksa španskih tabloida

Aleksandar Čeferin. Twitter

H. J. I.

6.12.2023

Španski OK Diario je jučer objavio kako će se finale Lige prvaka 2030. igrati u Abu Dabiju u sklopu novog šestogodišnjeg ugovora koji je UEFA potpisala s UAE. Prema pisanjima ovog španskog medija, Emirati su trebali UEFA-i platiti 2.2 milijarde eura, a cijeli posao je navodno bio odgovor krovne kuće evropskog fudbala na sudsku odluku vezanu za projekt Superlige, koja se očekuje uskoro.

- UEFA zna da bi 21. decembra mogla izgubiti tužbu na sudu pravde Europske unije vezanu za Superligu i dogovorila se s Abu Dabijem da sponzorira Ligu prvaka. Žele je napraviti privlačnijom za klubove i izbjeći dezerterstvo u Superligu - rekao je Eduardo Inda u emisiji El Chiringuito de Jugones.

Međutim, danas je stigao odgovor UEFA-e, koja je kategorički demantirala navode španskog lista. Iz krovne kuće evropskog fudbala naglašavaju da ovo nije prvi put da španski tabloidi ovog profila šire neistine o Evropskoj kući fudbala. Također, dodaju da je ta praksa postala učestalija kako se bliži dan odluke Evropskog suda pravde u slučaju Superlige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.