LIGA PRVAKA

Ko će još u osminu finala: Mančester junajtedu potrebno čudo

"Đavoli“ moraju pobijediti Bajern i osluškivati rezultat iz Danske

Igrači Junajteda: Težak zadatak. AP

E. Ć.

12.12.2023

Večerašnjim utakmicama 6. kola grupne faze Lige prvaka dobit ćemo još dva učesnika naredne runde najjačeg evropskog takmičenja.

Bit će zanimljivo u grupi A iz koje je Bajern već osigurao plasman u osminu finala (13), a za drugo mjesto bore se tri kluba – Kopenhagen i Galatasaraj koji imaju po pet bodova i Mančester junajted s bodom manje.

Biti ili ne biti

U najtežoj situaciji su „Crveni đavoli“ jer moraju pobijediti Bajern na Old Trafordu i nadati se povoljnom rezultatu, odnosno remiju Kopenhagena i Galatasaraja. Ukoliko bude pobjednika u duelu danskog i turskog prvaka, taj tim će s Bajernom proći dalje.

Stvari nisu riješene ni u grupi C. Iz ove grupe je Real Madrid davno osigurao prolaz dalje (15), a u borbi za nokaut-fazom su Napoli i Braga. Zanimljivo, ove dvije ekipe će u međusobnom okršaju odlučivati o svojoj sudbini. Aktuelni prvak Italije je u boljem položaju jer susret dočekuje s tri boda više (7), pa mu za prolaz dalje igra i remi protiv Brage koja će morati ići na pobjedu.

Dedić i Salzburg

Union Berlin je posljednji u ovoj grupi s dva boda. Do evropskog proljeća bi jedino mogao u slučaju čuda i trijumfa protiv Reala, a da Braga izgubi kod Napolija. Tada bi Berlinci osigurali 3. mjesto i plasman u Evropa ligu.

Dedić: Spreman za duel sa Benfikom. Platforma X

Na večerašnjim utakmicama nastupit će i jedan bh. fudbaler, Amar Dedić koji sa svojim Salzburgom dočekuje Benfiku. Dovoljan im je i bod da osiguraju 3. mjesto i Evropa ligu. Inače, austrijski klub se suočava s velikim brojem povreda, pa bi Dedić mogao zaigrati na poziciji na kojoj nije navikao – lijevog beka.

Raspored utakmica

U terminu od 18:45 igraju se dvije utakmice: Lens – Sevilja i PSV – Arsenal. Od 21 sat će se odigrati još šest susreta: Mančester junajted – Bajern, Kopenhagen – Galatasaraj, Napoli – Braga, Union Berlin – Real Madrid, Salzburg – Benfika i Inter – Real Sosijedad.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.