SELEKTOR BIH

Savo Milošević o žrijebu Lige nacija: Prioritet ne treba da bude rezultat

Jaka grupa je istovremeno i šansa da se kroz to takmičenje ne gledajući rezultat dođe do nekih novih mlađih igrača, rekao je Milošević

Milošević: Morala je biti jaka grupa. N/FSBiH

E. Ć.

8.2.2024

Nakon večerašnjeg žrijeba u Parizu, poznati su protivnici „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine u UEFA Ligi nacija 2024/2025.

Zmajevi će u grupi A3 igrati sa selekcijama Nizozemske, Mađarske i Njemačke. Grupu je prokomentarisao selektor Savo Milošević. 

- Grupa je otprilike to što smo mogli da očekujemo, s obzirom da snaga ostalih grupa nije slabija, sve je to tu negdje. Morala je biti jaka grupa u A diviziji, to je istovremeno i šansa da se kroz to takmičenje ne gledajući rezultat dođe do nekih novih mlađih igrača.

U svakom slučaju prioritet u ovoj Ligi nacija ne treba da bude rezultat, već uigravanje ekipe i možda da kroz to takmičenje provjerimo još neke igrače, u svakom slučaju atraktivno, s obzirom da mi već imamo dvije dogovorene utakmice sa Engleskom i Italijom. 

Bit će izuzetno atraktivnih utakmica za Bosnu i Hercegovinu u narednom periodu i nadamo se da ćemo obradovati sve ljubitelje fudbala, na nama je da se što bolje pripremimo - poručio je Milošević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.