SUPERLIGA SRBIJE

Zvezda nakon drame pobjedila Partizan: Dva penala za domaći tim

Nakon ove utakmice Crvena zvezda je prva na tabeli sa 80 bodova dok je Partizan na drugom mjestu sa 70 osvojenih bodova.

Slavlje igrača Zvezde. Instagram

Di. R.

20.4.2024

Fudbaleri Crvene zvezde su u okviru 31. kola srbijanskog prvenstva pobijedili ekipu Partizana rezultatom 3:2 i tako osigurali prvo mjestu na tabeli.

Partizan je bio bolji rival na početku susreta, pa je u 11. minuti utakmice došao do prednosti golom Sameda Baždara.

Samo 5 minuta nakon gola Partizana glavni arbirat susreta Ilić pokazuje na bijelu tačku, nakon što je golman gostiju Krunić nesmotreno faulirao Mirka Ivanića u kaznenom prostoru.

Kanga je bio precizan sa penala i donio je poravnanje Crvenoj zvezdi u 16. minuti susreta. Do kraja prvog poluvremena Zvezda je bila bolji rival ali na pauzu se otišlo sa rezultatom 1:1.

Početkom drugog poluvremena utakmica je bila prekinuta zbog bakljade. Prekid je trajao desetak minuta i očigledno je više prijao ekipi Partizana, koji je uspio ponovo doći do prednosti u 56. minuti sjajnim golom Severine.

Nakon ovog gola probudili su se i igrači Crvene zvezde. Prijetili su domaći, a čak su u 69. minuti uspjeli postići i novi gol, mada je on poništen zbog opravdanog ofsajda u kojem se našao Aleksandar Katai.

Ipak trud domaće ekipe se isplatio pa je u 89.minuti Šerif Ndiaje (Cherif Ndiaye) pogodio za novo izjednačenje rezultata.

Ovu utakmicu je obilježila i jako velika sudijska nadoknada od 15 minuta. 

Duboko u nadoknadi susreta dosuđen je i drugi penal za domaću ekipu, ali ovaj put je loptu u mrežu smjestio Aleksandar Katai i tako postavio konačan rezultat 3:2.

Nakon ove utakmice Crvena zvezda je prva na tabeli sa 80 bodova dok je Partizan na drugom mjestu sa 70 osvojenih bodova.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.