ODLAZI IZ KLUBA

Video / Prvo mu zviždali pa digli fantastičnu koreografiju: Mbape se oprostio od PSG

Jedan od glavnih razloga Mbapeovog odlaska jeste upravo to što on nije uspio osvojiti Ligu prvaka sa svojom ekipom

Kilijan Mbape. Instagram

Di. R.

13.5.2024

Kilijan Mbape (Kyilian Mbappe) se u nedjelju oprostio od "Parka prinčeva" nakon što je proveo 7 godina u Pari Sen Žermenu.

Međutim, nisu svi bili oduševljeni činjenicom da Mbape igra posljednju utakmicu u dresu Pariza, pa je određeni dio navijača počeo glasno zviždati dok je spiker izgovarao Mbapeovo ime.

Uprkos tome svemu na ovoj utakmici je priređena spektakularna koreografija u Kilijanovu čast.

Cijelu jednu tribinu je prekrio lik Kilijana Mbapea.

Fali samo Liga prvaka

Mbape je postigao mnogo toga u francuskoj prijestolnici, a jedina velika titula, koja mu nedostaje u ovih sedam godina je titula prvaka Lige prvaka.

Jedan od glavnih razloga Mbapeovog odlaska jeste upravo to što on nije uspio osvojiti Ligu prvaka sa svojom ekipom iako su u par navrata bili jako blizu da to učine.

Real Madrid je majstor za osvajanje tog takmičenja, pa nas ne treba čuditi izbor njegovo idućeg tima.

U saopćenju na društvenim mrežama, Mbappe je govorio o svom oproštaju.

- Uvijek sam govorio da ću razgovarati s vama kada dođe vrijeme i želim vam objaviti da je ovo moja posljednja godina u Pari Sen Žermenu.Neću produžiti ugovor i avantura će se završiti za nekoliko sedmica. Igrat ću svoju posljednju utakmicu na "Parku prinčeva" u nedjelju.

Podsjetimo, predjsednik Francuske Emanuel Makron (Emmanuel Macron) je pozvao Real Madrid da dozvoli Mbapeu da predstavlja Francusku na Olimpijskim igrama u Parizu ovog ljeta.

Sjajna karijera u PSG

Mbape je stigao u PSG iz Monaka na ljeto 2017. godine na posudbu, a sljedeće sezone je prešao u stalnom transferu u PSG.

U Parizu je osvojio 14 trofeja, uključujući šest titula u ligi, a može dodati još jedan kada PSG bude igrao protiv Liona u finalu Francuskog kupa 25. maja. 

Također ima i medalju osvajača Svjetskog prvenstva.

U Parizovom dresu je upisao 307 nastupa u kojima je postigao 256 golova i dodao 108 asistencija.

- Imam mnogo emocija. Imao sam priliku i veliku čast biti član najvećeg francuskog kluba, jednog od najboljih na svijetu."Da rastem kao igrač, naravno, tako što sam bio uz neke od najboljih (igrača) u historiji. Neki od najvećih šampiona. Da upoznam mnogo ljudi i da rastem i kao čovjek sa svim slavama i greškama koje sam napravio - zaključio je Mbape.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.