TRI UZBUDLJIVA MEČA

Veoma zanimljiv program danas na Euru: Srbija na popravnom protiv Slovenije, derbi Španije i Italije

Ono što brine izabranike Dragana Stojkovića Piksija je to što je protiv Engleza igru morao napustiti Filip Kostić, koji neće konkurisati za ovaj meč

Trening reprezentacije Srbije. FSS

S. S.

20.6.2024

Na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj danas se nastavlja program mečevima drugog kola grupne faze.

Današnji program donosi tri vrlo interesantna meča, a prvi će snage na Alijanc Areni odmjeriti Slovenija i Srbija.

Slovenija je pokazala u prvom meču da se nisu zadovoljili samo plasmanom na Euro, nego i da će biti tvrd orah svima. Oni su remizirali protiv favorizirane Danske rezultatom 1:1.

Reprezentacija Srbije, iako je doživjela poraz protiv favorizirane Engleske, ostavila je dobar utisak, no nije uspjela doći do gola, pa je rezultat bio 1:0.

Ono što brine izabranike Dragana Stojkovića Piksija je to što je protiv Engleza igru morao napustiti Filip Kostić, koji neće konkurisati za ovaj meč. Meč počinje u 15 sati.

Drugi meč današnjeg programa počinje u 18 sati, a na Deutsche Bank Parku u Frankfurtu će igrati Danska i Engleska.

Eventualnom pobjedom Engleska će obezbijediti plasman u drugi krug. Engleska je favoriti na ovom meču, a valja naglasiti da im je pod znakom upitnika lijevi bek Luk Šou, koji je preskočio zbog povrede i meč protiv Srbije.

Pravdu na ovom meču će dijeliti Portugalac Soareš Dijaš.

Večeras u 21 sat veliki derbi igraju Španija i Italija, a ovaj meč će donijeti dosta jasniju sliku u grupi B. Meč će suditi Slovenac Vinčić, a kladionice daju blagu prednost Špancima.

U ovoj grupi Španija i Italija imaju po tri boda iz jednog meča, dok Albanija i Hrvatska, koje su jučer remizirale, imaju samo taj bod iz dva odigrana meča.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.