POREČ

Tri sestre Sipović osvojile tri svjetske medalje

Edina postala viceprvakinja u kategoriji U-14 (-42 kilograma), dok su Nejra i Emina Sipović osvojile bronzane medalje u kategorijama juniorke (-59 kilograma i -53 kilograma)

Sestre Sipović sa ponosnim trenerom i ocem Zijadom. KK Ippon

Piše: G. Šumar

5.7.2021

Takmičarke Karate kluba Ippon iz Sarajeva i dugogodišnje reprezentativke BiH u svim uzrasnim selekcijama, sestre Nejra, Emina i Edina Sipović osvojile su tri medalje na Svjetskoj ligi za mlade, koja održana u Poreču.


Reprezentativna forma

Naše takmičarke donijele su Bosni i Hercegovini tri svjetske medalje. Edina Sipović je postala viceprvakinja u kategoriji U-14 (-42 kilograma), dok su Nejra i Emina Sipović, u izuzetno jakoj konkurenciji, osvojile bronzane medalje u kategorijama juniorke (-59 kilograma i -53 kilograma).

- U konkurenciji od preko 1.590 karatista iz 50 država s pet kontinenata, naše takmičarke su ostvarile veliki uspjeh i dokazale da mogu biti ozbiljna konkurencija reprezentativcima najmoćnijih država svijeta, saopćeno je iz KK Ippon.

Edina je na putu do srebrne medalje savladala protivnicu Kosova (7:0), Češke (4:4 - prednost prvog poena), Ukrajine (4:1) i Belgije (5:2). U finalu je rezultat bio 0:0, ali je odlukom sudija izgubila meč protiv predstavnice Njemačke, te osvaja fantastično drugo mjesto.

Pored slobodnog 1. kola, Emina je pobijedila takmičarku Ukrajine (3:2), meč sa Slovenkom izgubila je rezultatom 5:3, ali je u repasažu ostvarila pobjede protiv predstavnica Danske (4:0), Belgije (8:0) i Njemačke (2:1).


Nejra, Zijad i Emina Sipović. KK Ippon

Trener otac Zijad

Na putu do uspjeha Nejra je nizala pobjede protiv takmičarki Hrvatske (8:3), Ukrajine (3:0), Belgije (10:0), Slovenije (7:3), a u borbi za ulazak u finale je zaustavljena od takmičarke Italije (3:3). No, u meču za treće mjesto ubjedljivo je pobijedila rezultatom 5:1 protiv takmičarke iz Hrvatske...

Spomenimo i to da je trener Karate kluba Ippon njihov otac Zijad Sipović (crni pojas - 8. dan).

Edina i Zijad Sipović. KK Ippon

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.