NAJBOLJA BH. PLIVAČICA

Skupština HNK nagradila Lanu za izvanredan rezultat u Abu Dabiju

Predsjedavajući Špago je u skladu s važećim propisima Skupštine HNK nagradio Lanu Pudar i Klub vodenih sportova "Orka" Mostar s 5.000 KM

Đedović, Pudar, Špago i Ćemalović. fena

E. Ć. / Fena

27.12.2021

Predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona Šerif Špago danas je ugostio najbolju bosanskohercegovačku plivačicu Lanu Pudar.

Uz Lanu Pudar bili su i njeni treneri Alena Ćemalović i Damir Đedović iz Kluba vodenih sportova "Orka" Mostar. Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je brončanu medalju na utrci na 200 metara leptir na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u malim bazenima u Abu Dhabiju. U finalnoj utrci Pudar je tu dionicu preplivala u vremenu 02:04.88 , što je bilo dovoljno za treće mjesto.

Špago je naglasio da Lana svojim rezultatima oduševljava, pogotovo što je sa svojih šesnaest godina osvojila medalju u seniorskoj kategoriji i tako na najbolji način promovira Mostar i Bosni i Hercegovinu, a Lanini treneri Ćemalović i Đedović su predstavili planove za naredno razdoblje s ciljem nastavka uspješnih rezultata.

Predsjedavajući Špago je u skladu s važećim propisima Skupštine HNK nagradio Lanu Pudar i Klub vodenih sportova "Orka" Mostar s 5.000 KM, saopćeno je iz Skupštine HNK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.