IZVANREDAN USPJEH

Magoda ugostio rukometašice Hadžića, osvajačice Kupa BiH

Ministar je dodao kako će rukometašice imati bezrezervnu podršku i u narednoj sezoni

Osvajačice Kupa BiH. Press KS

FENA

5.6.2024

Rukometašice RK Hadžići, snagom talenta i srčane igre, osvojile su Kup Bosne i Hercegovine za proteklu sezonu. U nezaboravnoj utakmici protiv ekipe Gruda, slavile su rezultatom 25:24.

U znak priznanja za ovaj izvanredan uspjeh, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda danas je organizirao svečani prijem za rukovodstvo i rukometašice Hadžića. Uz iskrene čestitke za postignuti vrhunski rezultat i osvojeni trofej, razgovaralo se o planovima za narednu sezonu.

Ministar Magoda je izrazio svoje zadovoljstvo što se zajednička vizija, koja je bila predmet razgovora prethodne dvije godine, ostvarila. Ta vizija se odnosila na podizanje kriterija razvoja ženskog rukometa i vraćanje titule u Kanton Sarajevo.

- Drago mi je što smo zajedničkim naporima ostvarili ovaj fenomenalan uspjeh i osvojili dugo priželjkivani trofej. Bez sumnje, podrška Vlade Kantona Sarajevo i resornog ministarstva imala je ulogu u postizanju ovog rezultata. Međutim, ovaj uspjeh ne bi bio moguć bez vašeg napornog rada i velikog odricanja. Zahvaljujem igračicama, trenerici Almi Čehajić Hadžović i kompletnom menadžmentu RK Hadžići na vašem trudu i srčanosti. Hvala vam što ste svojim izvanrednim zalaganjem branile boje Kantona Sarajevo i pokazale da rukomet nije isključivo muški sport - istakao je ministar Magoda.

Ministar je dodao kako će rukometašice imati bezrezervnu podršku i u narednoj sezoni, kako u domaćem prvenstvu tako i na evropskoj rukometnoj sceni.

Predsjednik i potpredsjednik Upravnog odbora RK Hadžići Ilijas Kovačević i Vedad Gačanović, te predsjednik Skupštine Kluba Muhamed Čović zahvalili su ministru Magodi na prijemu i nesebičnoj kontinuiranoj podršci i motivaciji, te na otvorenosti i susretljivosti, saopćila je Služba za protokol i press KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.